maanantai 24. lokakuuta 2022

Päiväkumpu here I come!

 


Olen käynyt rippikoululeirini aikoinaan Lähetysseuran kurssikeskus Päiväkummussa ja konfirmaatio oli tunnelmallisessa Riihikirkossa. Jo heti seuraavana kesänä hain isoseksi ja siinä puuhassa vierähtikin useampi kesä. Näistä ajoista on reilusti yli 40 vuotta. Kylläpä aika on kulunut vinhaa vauhtia!

Pari päivää sitten kokoonnuimme muutaman rippikouluystävän kanssa iloiseen tapaamiseen päivittämään kuulumisia ja muistelemaan ripariaikoja.  Olemme pitäneet epäsäännöllisen säännöllisesti tahoillamme yhteyttä toisiimme, mutta tämä kokoontuminen "kolmen koplana" oli ensimmäinen laatuaan ja toivottavasti jatkoa seuraa.


Hauskassa iltapäivässä rupattelun ja vohvelinsyönnin lomassa pääsimme myös pistäytymään syksyisessä ja hiljaisessa Päiväkummussa. Pihapiiri on muuttunut meidän ripariajoista, mutta tuttuakin oli. Varsinkin Riihikirkko ja sen ympäristö oli kuin -70-luvulla konsanaan. Siellä aika näytti pysähtyneen.


Kiitos, Kipa ja Ammi, muistorikkaasta yhteisestä iltapäivästä! Oli todella ihanaa tavata ja vaihtaa vuosikymmenten kuulumiset, niin iloiset kuin myös vastoinkäymisten värittämät. Sitähän se elämä on...


Perjantaina Eräslahden maisema oli hivelevän kaunis: järvi peilityyni, aurinko pilkahteli ja syksyn hiljaisuus enteili talven tuloa. Kävelimme, katselimme ja juttelimme jakaen muistoja vuosikymmenten takaa. Samalla toivoimme Päiväkummulle vakaita tulevia päiviä uusien riparilaisten ja muiden leiriläisten hengellisten kokemusten rikastuttajana. Leirikeskuksilla ei viime vuosikymmeninä ole yleensä ollut helppoa taustajärjestöjen taloudellisen tilanteen vuoksi. Toivottavasti Päiväkumpu saisi jatkaa siinä tehtävässä, jota se on jo puoli vuosisataa kauniilla paikallaan julistanut.

2 kommenttia:

Tita kirjoitti...

Älä nyt, eihän siitä ole kuin rapiat 10 vuotta kun me riparileiriltä Päiväkummusta päästiin :) Ja eikös me saatu siellä jopa katsella Kalle Kustaan ja Silvian häät. Vaikka muuten telkkaria ei saanut katsoa. :)

Jaana kirjoitti...

Miten minä en muista tuota hääjuttua ollenkaan, vaikka tiedän ne katsoneeni. En yhtään osannut yhdistää ripariin. Jännä, miten erilaisia asioita mieleen jää. Muistan kyllä, kun eräs riparikaverimme sai rippilahjaksi kalkkunoita!!! :>D