keskiviikko 5. lokakuuta 2022

Jumppa-aamu

 


Illalla pakkasin reippaasti jumppakassin valmiiksi: treenikengät ja varmuuden vuoksi vielä jumppatossutkin, alusta ja juomapullo. Eikä sitten muuta kuin aamulla menoksi klo 10 alkavaan seniorijumppaan.

Kylläpä oli lämmin vastaanotto! Minua odotettiin eteisessä, neuvottiin pukuhuoneet ja käytännöt, ja sitten ryhdyttiinkin jumppaamaan. Ensin lämmittely, sitten tehokas lihaskuntosarja, jossa käytettiin myös käsipainoja, ja venyttelyt päälle. 

Loppuajaksi siirryttiin kuntosalille, jossa sain ihan henkilökohtaista neuvontaa laitteiden käytössä. Jotain jo tiesinkin, mutta oli myös sellaisia härveleitä, joihin en ollut aiemmin törmännyt. Lempeästi aloittelin, sillä edellisestä sisäkuntosalista on aikaa. Oppilaiden kanssa tosin käytettiin koulun vieressä olevaa kuntoilupihaa viikoittain, mutta nyt tauon jälkeen en todellakaan halua aloittaa liian suurilla painoilla ja saada lihaksia kunnolla jökähtämään.

Hauskaa, kun taas on nuorin porukasta.   :>)  Työssä tottui monen vuoden ajan siihen, että kuului iäkkäämpiin työntekijöihin, ja viimeisenä vuonna olikin vanhin.

Minulle sopii hyvin aamupäivän kuntoilusessio, vaikka aamu-uninen olenkin. Iltajumppa virkistää, jolloin nukkumaan meno siirtyy entisestään. Tänään oli todella mukavaa. Kiitos Leena, ja ensi viikolla jatketaan!

4 kommenttia:

Tita kirjoitti...

Upeaa! Hienoa, että olet päässyt "kehiin". Mä olen kanssa aamu-uninen, enkä millään viitsisi lähteä työpäivän jälkeen jonnekin.

Jaana kirjoitti...

Ihan samat tuntemukset oli erityisesti viime vuonna. Ihan jähmettynyt olo, kun töistä kotiin pääsi. Nyt on onneksi toisin: Aamulla 10 km pyörälenkki ja iltapäivällä polttopuiden pinoamista mökillä auringonpaisteessa.

Maisakaisa kirjoitti...

Kuulostaa mahtavalta! Onko jumppa senioriopettajille tarkoitettu vai yleinen kaikille?

Jaana kirjoitti...

Se on eläkejärjestö Senioreiden jumppa.

Meillä eläkeopet käy vain lounaalla kerran kuussa, tosin siellä syömisen lisäksi vaihdetaan vilkkaasti kuulumisia. Aiemmin on ollut myös luentoja / keskusteluja eri aiheista, mutta minulle kerrottiin, että nyt korona-aikana keskitytty vain lounaisiin, jos niitä on yleensäkään uskallettu pitää. Nyt kokeillaan taas yhteistä ruokailua ja toivottavasti onnistuu jatkossakin. Tulijoita on enemmän kuin voidaan tilojen vuoksi ottaa, sillä avecitkin saavat osallistua.