torstai 1. syyskuuta 2022

PuuhommiaKaksi isoa koivua kaadettiin ja nyt vähitellen ne jalostuvat takkapuiksi. Moottorisaha pauhaa ja pöllit saavat kirveestä kylkeensä. Minun tehtäväni on ollut kantaa oksat kasalle ja pinota valmiit klapit liiteriin.

Onneksi sisareni perheessäkin tarvitaan puita, muuten emme olisi saaneet kaikkia mahtumaan minnekään. Kymmenisen pölliä jo lähti, ja kaksinkertainen määrä vielä odottaa seuraavaa kuormaa. Tulevana talvena puulämmitys sähkön rinnalla syö varmasti varastoa, joten on hyvä, että uuttakin on heillä kuivumassa tulevaisuuden tarpeisiin. Klapien myyjät kertovat varastojen kohta olevan tyhjinä. Onneksi on puita omalta metsäpläntiltä eikä tarvitse myyjiltä etsiskellä.

Kaupunkikodissa kerrostalossa meillä on myös olohuoneessa takka ja onneksi nuohottuna. Useampaan vuoteen siinä ei ole ollut tulta, vain kynttilöitä. Puitakaan ei ole varastossa enää. Olen miettinyt etukäteen, että lämmityskatastrofin sattuessa kipaisisin sisareni luota klapeja hakemassa ja avot: Tehtäisiin takkaan tuli! Hyvä olla suunnitelmat valmiina, kun varautumisesta niin kovasti puhutaan.


Tänään olin yksin mökillä ja pari tuntia pinosin puita. Sää oli viileä, mutta puuhaillessa ja kantaessa tuli sopivan lämmin. Sain liiteriin kaikki valmiit klapit, mutta uusia tulee kohta. Puuhommia siis riittää vielä, mutta ei hätää. Kivaa puuhaa!

2 kommenttia:

Tita kirjoitti...

Muistan sun ihanan takan, käytä sitä tai jos vielä haluat tehostaa, niin hanki takkasydän. Silloin lämpöä tulee myös sisään, sillä normi takka vaan vetää lämmöt ulos.

Jaana kirjoitti...

Takka on ihana! Täällä mökillä siitä nautitaan koko kesäkauden helleilmoja lukuun ottamatta.