perjantai 23. syyskuuta 2022

Puunausta

 


Mökkikesä on päättynyt ja maja muutettu kaupunkikotiin korkeuksiin. Uudenlaiset maisemat näkyvät ikkunoista, joista kyllä nauttii ihan yhtä lailla kuin järvimaisemistakin. No, joka ikkunasta täälläkin vesi pilkistää, vaikka ei ihan rannalla ollakaan.

Tällä viikolla on ollut menossa armoton suursiivous. Työssä ollessa viimeisten 20 vuoden ajan rakkaat siistijäystäväni tekivät aina syksyllä suursiivouksen meillä. Oli niin nautinnollista tulla raskaan työpäivän jälkeen puhtaaseen kotiin. Kesällä ilmoitin Päiville, että nyt ryhdyn toimiin itse, kun kerta aikaa on, ja hän kertoi olevansa myös eläkkeellä. Sopivaan saumaan osui ilmoitukseni. Toisaalta oli ihan haikea luopua pitkäaikaisesta, yhteisestä projektista Päivin ja Leenan kanssa.

Niinpä viime päivinä on tomutettu ja kiivetty katonrajaan, hinkattu ja puunattu, imuroitu ja ravisteltu, luututtu ja pyyhitty, myös hikeä otsalta! Aina välillä on levätty sekä tehty aivan muita juttuja. Olin kakkoskodissa yöt ja rauhallisen aamun jälkeen lähdin kymmenen maissa aina siivoamaan - vähän kuin olisi oikeisiin töihin mennyt.     ;>)

Nyt on putipuhdasta, ja ensimmäinen yö toukokuun puolen välin jälkeen kotona, ihanaa! Aikansa kutakin... Kuuma vesi tulee hanasta eikä tarvitse hipsiä viileään ulkohuussiin. Sivistyksen parissa on syksyn pimetessä mukava nautiskella viilenevistä keleistä ja opetella ihan oikeaa eläkeläisen ihastuttavaa elämää!

2 kommenttia:

Tita kirjoitti...

Oih! Odotan innolla eläkettä, saa tehdä mitä haluaa. Vaikka siivota apinamaisella raivolla. Palvelukeskuksen työpäivän jälkeen ei todellakaan jaksa tehdä mitään muuta kuin iltaruuan ja sitten nukkumaan. Nukkuminenkaan ei oikein onnistu kunnolla, ainakin 3x herään yössä ja tunnin hereillä... ja taas 5.30 ylös. Muutama vuosi pitää vielä kestää... nauti!

Jaana kirjoitti...

Todella nautin! Nyt kaupungissa alkaa tuntua kesäloman sijaan vihdoin eläkkeellä olevalta, tosi hauskaa ja ihanaa.

Minulle ikä on tuonut lyhyemmät unet, ja heräilin myös herkästi monta kertaa yössä työssä ollessa, varsinkin jos oli jotain kiirettä tai vaikeita juttuja tiedossa. Stressin merkkejä... Kesästä lähtien olen nukkunut paremmin, mutta edelleen olen aika herkkäuninen. Nuorempana olisi voinut purkaa seinät ympäriltä, enkä olisi varmaan tiennyt mitään! Ajoittain nukun oikein hyvin, mutta vaihtelee uni vieläkin.