perjantai 30. syyskuuta 2022

Eläkeläisen puuhia

 


Nyt on aikaa

- seurailla ikkunasta naakkojen aamu- ja iltalentoja. Upeaa katsella taidokasta taivaalla kieppumista!

- aloittaa aamu rauhassa: kuljeskella yöpuvussa niin kauan kuin huvittaa, nukkua ja herätä omassa tahdissa sekä syödä aamupala siihen aikaan kuin tuntuu hyvältä.

- ihmetellä kiireetöntä elämää.

- seurailla ikkunasta, mitä ihmettä liikerakennuksen katolla puuhaillaan. Heti tuli mieleen, että aurinkopaneeleja varmasti asennellaan. Oikeassa olin!

- lähteä kauniilla säällä aamupalan jälkeen pyöräilemään. Olen aina ollut kävelijätyyppi, mutta nyt päätin aloittaa myös pyöräilyn, joka kyllä jää tauolle talvikelien ajaksi.

- aloittaa toinen kuoroharrastus. Liityin viime viikolla Koraalikuoroon, jonka vanhemmat laulajat sydämellisesti ottivat minut vastaan. Leppoisaa laulamista mukavassa seurassa!

- huomata, että mukavaa puuhaa on eläkeläiselle paljon tarjolla. Liityin jo elokuussa opetusalan Seniorijärjestö OSJ:n jäseneksi, jonka toiminta tarjoaa monipuolista tekemistä, jos vain haluaa osallistua. Opettajalehteäkin pääsee edelleen lukemaan!  ;>)  Tällä viikolla paikalliset eläkeläisopet ottivat yhteyttä, ja nyt kuulun heidän postituslistalleen. Lokakuun puolessa välissä on Saaristolaispuffet, johon heti ilmoittauduin. Kiva tavata entisiä työtovereita hyvän ruoan äärellä. 

- liittyä eläkeläisyhdistykseen. Sain jo infopläjäyksen ja kutsun liittyä mukaan. Parin kympin jäsenmaksulla on tarjolla monenlaista aktiviteettia, josta bongasin itselleni liikunta- ja kuntosaliryhmän, joka kokoontuu kerran viikossa. Hauskaa!

-tehdä mitä huvittaa tai olla tekemättä mitään, kuten entinen työtoverini minua ohjeisti pari viikkoa sitten. Joka päivä ihmettelen ilolla uutta, ihanaa elämänvaihetta!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan kadehdittavaa nauti!

Tita kirjoitti...

Naama vihreänä luen...mutta ehkä joskus koittaa meikäläisellekin eläkepäivät. Väsymys on jatkuvaa, mutta sinnitellään...täällä kun ei ole mitään työterveyshuoltoa ja paikallinen arvauskeskus viis veisaa valituksista.

Jaana kirjoitti...

Anonyymi: Kiitos, kyllä on tullut nautittua elämästä ihan jokaisena päivänä tänä syksynä!

Tita: Kyllä minäkin viimeisinä työvuosina olin välillä tosi väsynyt. Illalla ei arkipäivänä juuri muuta jaksanut kuin pakolliset tehtävät ja illansuu-uniakin tuli nukuttua monena päivänä. Lisäksi yöuni oli välillä kovin katkonaista.

Meillä työterveyshuolto kyllä toimi hyvin. En tosin siellä kovin montaa kertaa asioinut, mutta kun asiaa oli, hommat hoituivat. Viime vuosina kaupunki supisti sopimusta. Kun aiemmin pääsi erikoislääkäreille ja pitkäaikaissairauksien kontrollitkin hoituivat, nyt ei enää. Jos oli jotain lisätutkimuksen tarvetta, piti aina siirtyä terveyskeskukseen. Kaupunki säästi. Tosin terveyskeskuksessakin hommat hoituivat, mutta aina ei ihan niin nopeasti kuin olisi toivonut. Nyt sitten asioidaankin vain siellä.

Jaana kirjoitti...

... tai yksityisellä puolella. Saa nähdä, mitä tapahtuu, kun hyvinvointialueet vuodenvaihteessa aloittavat.