maanantai 22. elokuuta 2022

Saalista ikkunan läpi

 


Hirveä tömähdys mökin keittiön toiseen ikkunaan! Huh, hyvä ettei lasi mennyt rikki.

Olimme tekemässä kanan jauhelihasta kastiketta, kun kanahaukka lensi ikkunaan. Hyvä vainu ikkunankin läpi! Raukka vähän pökertyi ja jäi kyyhöttämään nurmikolle. Pää kääntyili, joten ei ihan sekasin tainnut olla. 

Otin ikkunan läpi muutamia kuvia ja pähkäiltiin lajia. Kana- ja varpushaukka ovat lähellä toisiaan ja nyt nähtiin vain selkäpuolta kunnolla. Kun onnekas otus kohosi yhtäkkiä siivilleen ja hävisi metsän siimekseen, olimme iloisia, että selvisi. Yhtenä vuonna mökin ikkunaan lensi vähän pienempi haukka, kuoli ikkunan väliin ja ulommainen lasi hajosi. Nyt ei onneksi.

Myöhemmin illalla kysyttiin yhdeltä lintuihin perehtyneeltä ystävältä lajimääritystä kuvan perusteella. Hänen mielestään se oli varpushaukka. Uskotaan!

4 kommenttia:

Tita kirjoitti...

Juu, meillä kanssa mökillä kerran tömähti kuistin ruutuun aika iso haukka. Jussi oli tunnistavinaan (?), meillä sentään yksinkertaiset ikkunat ja ilmeisesti kiinnostuksen kohden oli kissa nimeltä Soffis, joka pötkötti kuistilla sohvalla. Kaamea tömhdys oli kuulunut, niin että Jussi lähti jostain muualta mökkitontilta katsomaan että mitä, mitä. Siinä oli myös tämä jysähtäjä selvitellyt jonkun aikaa ajatuksiaan ja sitten todennut, että eikun menoksi muualle. Kissa nimeltä Soffis (jolla oli jo huono kuulo) jatkoi uniaan...

Jaana kirjoitti...

Olen ripustanut mökkiteemaan liittyviä tiffanytöitä ikkunaan juuri sen vuoksi, ettei linnut lennä, mutta joskus aina tömähtää. Nyt oli meillä toinen kerta, joten aika hyvin, kun on isot ikkunat kuitenkin. Molemmat ovat selvinneet tällistä, onneksi.

Tita kirjoitti...

Meillä oli jopa Luontokaupasta ostettuja haukankuvia liimattuna ikkunaruutuihin, mutta ei... saaliinhimo kun iskee....

Jaana kirjoitti...

Minulla oli haukankuvat kaupungissa parvekkeen lasissa, kun naakat valloittivat katon. Ei mitään vaikutusta! Onkohan kaupunkilaislinnuilta petolinnun varomisen vaisto heikentynyt?