keskiviikko 3. elokuuta 2022

Uudet juhlat alkoivat

 

Kuhmo päättyi, mutta uudet juhlat alkoivat eilen. Nyt on vuorossa pianon ilotulitusta vajaan viikon verran. 

Mäntän musiikkijuhlien Varaslähtöön sain kavaljeeriksi suvun nuorimman, joka itse aloitti vuosi sitten pianonsoiton. Lentopallopoika ihan omasta halustaan hinkui pianon ääreen. 

Varaslähtö oli mestarikurssin päätöskonsertti, jossa esiintyivät nuorimmat lupaukset, monet heistä jo varsinaisia taitureita pianonsoitossa. Nuorempi yleisökin jaksoi hyvin kuunnella, kun solisteista osa oli lähes samanikäisiä.

Illalla Serlachius-museon Kivijärvi-salissa juhlat virallisesti aloitti Ossi Tanner - Tampereen pianokilpailun voittaja vuodelta 2017 ja pianoakatemian kasvatteja. Hän soitti Lindbergiä, Beethovenia, Chopinia sekä kantaesityksen ikätoveriltaan Robert Ruoholalta. Mielenkiintoista, vaikka en Lindbergistä niin pidäkään.

Tänään jatketaan festivaalin nuorilla taiteilijoilla: Kaika Niskakangas, Ahti Ihonen ja Ahti Alavillamo ovat silloin loihtimassa flyygelin monenlaisia sointeja. Säveltäjäniminä tässä konsertissa Clara Schumann, Beethoven, Boulanger, Skrjabin sekä Chaminade.

Puolta tuntia ennen konsertteja taiteellinen johtaja Niklas Pokki avaa konsertin sävellyksiä ja kertoo taiteilijasta. Se on kiva oivallus, ja ainakin eilen keräsi paljon kuuntelijoita.

Ei kommentteja: