torstai 25. elokuuta 2022

Mökkipäivä

 


Elokuun illat ovat mahtavia mökillä. Taas kuvailin eilen kaunista auringonlaskua. Aamulla kuitenkin herättiin pilviseen maisemaan, joka vähitellen muuttui aurinkoiseksi aamu-uinnin jälkeen. Kaunista säätä luvassa moneksi päiväksi.


Kaksi koivua on kaadettu mökkitontilta, joten "puutöitä" on tiedossa pitkäksi aikaa. Varsinkin toinen oli mahtavan iso. Onneksi puut ovat sellaisessa paikassa, ettei tarvitse pitää kiirettä. 

Kävin kävelemässä aamupalan jälkeen ja palatessa moottorisaha olikin jo vauhdissa. Kannoin metsurille juotavaa, ja kun klapeja alkoi syntyä, niitäkin kuivumaan pinoon. Kyllä tuore puu on painavaa! Moneksi päiväksi työtä riittää ennen kuin puut ovat klapeina, mutta kiirettä ei ole. Vähän kerrassaan... Huomenna onkin tästä puuhasta välipäivä.


Keräsin myös piirakkamarjat pihapiiristä. Mustikkaa riittää vielä ja puolukkakin alkaa pikku hiljaa punertua. Sen keräämiseen ei vielä meillä päin kannat lähteä, kun ovat kuitenkin osaksi raakoja.

Iltapäivällä lopetettiin puuhastelut, syötiin ulkona ja ihasteltiin kaunista päivää. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja lempeä tuuli puhalsi. Kesäinen päivä!

Ei kommentteja: