sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

Musiikkia ja luontokuvia



Eilen osallistuimme Kurufest-kamarimusiikkifestivaalilla iltamakonserttiin yhdessä ystäväpariskunnan kanssa. Konserttipaikkana oli Parkkuun seuratalo, jonne ajellessa jo ukkonen jyrähteli ja vettäkin satoi välillä oikein kunnolla.

Kolmipäiväinen Kurufest-kamarimusiikkitapahtuma järjestettiin Ylöjärvellä 13.kertaa. Sen taiteellisina johtajina toimivat Heini ja Tuomas Lehto.


Kurufestin taitelijoista osa (esim. sellisti Tuomas Lehto, klarinetisti Reijo Koskinen, viulistit Petri Aarnio ja Ville Koponen,) ovat tuttuja RSO:n riveistä. Nyt he ystävineen soittivat Vivaldin Vuodenajat sekä muutamia muita klassisia kappaleita. Mielenkiintoiseksi konsertin tekivät luontokuvaaja Kimmo Mäkirannan valokuvat, jotka kulkivat rinnakkkain musiikin kanssa. Todella taidokkaita otoksia!

Välillä ulkona jyristelevä ukkonen antoi mausteita konsertille. Erityisen hyvin jyrinä sopi Lapista otettujen revontulikuvien taustaksi. Ihan kuin jyrinät olisi tilattu konserttia varten!

Seuratalon seinillä oli näyttely Mäkirannan valokuvista


Eteisen seiniä koristivat kymmenet täytetyt linnut. Väliajalla tarjoiltiin marttojen kahvit suolaisen piirakan ja nisun kera.

En ole aiemmin Kurufestiin osallistunut. Konsertti oli oikein mukava, joten varmasti jatkossakin alkukesän retki suuntautuu Kuruun kamarimusiikista nauttimaan.

Ei kommentteja: