torstai 20. kesäkuuta 2019

Potturi


Juhannukseen valmistautumisen tiimellyksessä (luetaan: rauhassa) testasin keväällä tilaamaani Potturia eli uusien perunoiden pesulaitetta. Pari Vesaa ja Masa -firma sai Marttaliitolta kiitosta uuden venpeleen kehittämisestä. Luin jutun ja tilasin siltä istumalta laitteen. Tänään sitä kokeiltiin.


Ostin torilta tänä kesänä ensi kertaa siikliä juhannuksen herkuksi. Etsin pienimmät ja otimme varaslähdön jo tänään: Perunat muoviseen kehikkoon, kehikko kiinni ja sitten vedessssä ravistelin minuutin ajan. Koska perunamäärä oli pieni, nostin kehikon välillä vedestä ja ravistelin sitä myös ilman vettä. Tämä paransi puhdistustulosta. Loppu huljautus vedessä ja tsa-daa: Toimi! Perunat olivat valmiita kattilaan. Riippuu varmaan ravisteluajasta, kuinka puhtaaksi perunat haluaa, mutta meille riitti tämä tulos, joka näkyy kuvassa.

Olin hiukkasen skeptinen laitteen suhteen. Monenlaistahan keksitään... Potturia voin kyllä lämpimästi suositella, sillä ainakin tämän kerran perusteella se toimi hyvin ja teki perunanpesusta hauskaa ja vaivatonta. Kiitos Vesat ja Masa! 

Ei kommentteja: