keskiviikko 31. elokuuta 2011

Yhteistyötä taidekaupungissa


Töiden jälkeen meidät opettajat oli kutsuttu paikalliseen taidemuseoon opettajailtapäivään. Taidekaupungissa kun olemme, yhteistyö taidemuseoiden kanssa on vakiintunut kiinteäksi ja hedelmälliseksi yhteistyöksi. Koulun alkaessa kävimme oppilaiden kanssa tutustumassa nykytaiteeseen ja vuoden aikana vierailemme muissa museoissa ja pienemmissä taidenäyttelyissä.


Taas kerran saimme ihastella, miten hyvin suunniteltuja paketteja museolla on varattuna oppiladen vierailua varten: On omat jutut pienille oppilaille ja omansa isommille. Kaikki on myös muutettavissa ja räätälöitävissä opettajien toiveiden mukaan.


Olen oman luokkani kanssa käyttänyt ahkerasti hyväksi tarjottuja mahdollisuuksia enkä kertaakaan ole pettynyt: Olemme tehneet paperia, tutustuneet koulunkäyntiin isoisän aikana rihvelitauluineen päivineen, olleet taideluontopolulla, tutustuneet kultakauden mestareihin ja patsastelleet pihamaalla veistoksia ihaillen. Tarjolla on ollut ohjattuja työpajoja, draamallisia tuokioita sekä opastettuja kierroksia.


Nyt olisi kiikarissa metsäaiheinen näyttely. Museoviikolla lokakuussa on ilmainen sisäänpääsy luokille, joten ajattelin varata heti luokalleni ajan. Tänään kiersin näyttelyn ja se tuntui kovin mielenkiintoiselta. Mukana oli monenlaisella tekniikalla tuotettuja metsäkuvia 50 suomalaiselta taiteilijalta 1850-luvulta nykypäivään. Itsekin ihan virkistyin raskaan työpäivän päätteeksi.


Ei voi kuin ihailla: On meillä mahtavaa taidetta kaupungissa tarjolla!

Ei kommentteja: