maanantai 8. elokuuta 2011

Koululaiskonsertin juonto



Seurakuntamme urkuviikolla on ollut lähes joka kerta koululaiskonsertti. Ajatus oli alun perin minun ja niinpä se minut on myös työllistänyt siitä asti: Olen toiminut konsertin juontajana. Urkuviikko on elokuun viimeinen viikko.


Olen yrittänyt saada juonnon valmiiksi aina ennen töiden alkua, sillä juonnon lisäksi olen hoitanut myös urkuviikon mainosten jaon. Sekin vie oman aikansa, kun kierrät kaikki pikkukaupungin ilmoitustaulut ja askartelet sinitarran, teipin ja nuppineulojen kanssa ilmoitukset paikoilleen.


Tänä vuonna teemana on elokuvamusiikki. Lastenkonsertin juonnossa pitää olla aina jotain pientä "jippoa" ja rekvisiittaa mukana, jotta muksut jaksavat kuunnella. Yritänkin etsiä jostain Tähtien sodan valosapelin, jota voin vilauttaa ennen tunnusmusiikin soittoa. Muistaakseni eräs oppilaistani toi miekan lelutunnille mukaan, joten häneltä yritän ruinata sitä lainaksi konserttiin.


Tänään istuin iltapäivällä koneen ääreen ja juuri sain juonnon valmiiksi. Kolmisen tuntia siinä vierähti ja samalla riisipuuro muhi puurokattilassa itsekseen valmiiksi. Kyllä nyt on helpottunut olo, kun asiat ovat paperilla.


Ulkona on kamala tuuli. Se mokoma on heittänyt yhden kukkapurkinkin nurin niskoin terassille. Voi, voi! Synkän päivän jälkeen ilma on kirkastunut ja aurinko paistaa.


Ryhdyn syömään hyvin hautunutta puuroa.

Ei kommentteja: