perjantai 4. helmikuuta 2011

Musisoimisen iloa


Koulussamme on ikivanhoja laattasoittimia: kellopelejä, metallofoneja ja ksylofoneja. Ne on hankittu joskus 70-80 -luvulla ja ovat edelleen ainakin minun tunneillani kovassa käytössä. Meillä on nyt menossa soittojakso oppilaiden kanssa ja tänään soitimme taas kellopelejä.



Viime viikolta oli kakkosluokkalaisilla hyvin muistissa erilaiset tekniikkaharjoitukset ja laulu Satu meni saunaan. Tänään laajennettiin repertuaaria ja opeteltiin Jänis istui maassa. Hyvin se loikki ja kaikki olivat niin innoissaan. Lopuksi laulu kuullosti ihan siltä niin kuin pitikin. Malletit heiluivat jo kontrolloidun hiljaa ja open korvatkin kestivät hyvin. Ensi viikolla siirrymme kanteleen soittoon ja sitä soittelemme taas useamman viikon ajan.


Soittaminen on lapsista tosi mukavaa ja niin on opestakin. Kuudesluokkalaisten kanssa soitamme laatoilla maanantaina Halti häitä ja on kiva huomata, miten pitkälle vuosien aikana ollaan päästy, vaikka musiikkia onkin vain tunti viikossa ja oppiainesta paljon. On todella kiva tehdä tätä työtä, kun oppilaat ovat asioista innostuneita ja yrittävät parhaansa. 

Ei kommentteja: