torstai 6. tammikuuta 2011

Ottipa ohraisesti!


Eilen huomasin, että puuroriisi oli loppu. Kauppalappua tehdessäni Kari käski ostaa ohraa sen sijaan. Vähän nikottelin, sillä isot ohraryynit eivät ole minusta niitä kaikkein mukavampia. Minulle annettiinkin ohjeeksi ostaa rikottuja ohrasuurimoita.


Kaupassa en meinannut niitä ensin löytää ja sitten lopulta valittavana oli montaa laatua. Nappasin mukaani Korpelan myllyn Rikottuja ohraryynejä.


Kotona tehtiin niistä puuro ja voi, miten tuli hyvää! Ryynit on rikottu pieniin osiin ja niin keittoaikakin oli vain 15 minuuttia.


Tänään tehtiin jo toinen puuro. Sitä syödessä Kari piti "luennon" siitä, miten riisin syöminen on epäelologista pitkän kuljetusmatkan vuoksi. Meidän pitäisi siis siirtyä kokonaan riisin sijasta ohraan. Niin on jo melkein toimittu, kun porkkanalaatikkokin oli jouluna ohraan tehtyä.


Siis tämän päivän opetus: "Syö ohraa, niin maailma pelastuu!"


Ps. Blogin laskurin numero näyttää 01010! Onpa ihmeellistä, että jotkut jaksavat käydä näitä sivuja lukemassa. Kiitos teille siitä, sillä minulle laskurin mukavat numeroyhdistelmät ovat hauskaa seurattavaa. Se todellinen laskuritieto on ehkä vähemmän tärkeää. Itsellenihän näitä juttuja naputtelen, mutta on tietenkin tosi kivaa, jos joku muukin täällä jaksaa käydä näitä lukemassa.


Ps.2. Hyvää loppiaista! Minun joulunaikani päättyy vasta nuutinpäivään, mutta monilla lähtee kuusi ym. jouluroina jo huomenna.

Ei kommentteja: