tiistai 16. marraskuuta 2010

Vaalien tulos


Kirkollisvaalien tulos oli illalla selvillä oman seurakuntani osalta. Seurakuntamme kotisivulle se ilmestyi varsin nopsasti. Kokeilin käydä myös evl:n sivuilla, mutta ne olivat niin kuormittuneet, että läpi ei päässyt.


Vähän harmittaa äänestysaktiivisuuden lasku. Kokonaiskirkon osalta äänestysprosentti on siellä 17 % päällä, mutta omassa srk:ssa se jäi 16,6 prosenttiin eli oli alhaisempi kuin neljä vuotta sitten. Nuorista 16-17 -vuotiaista äänesti vain 6,2, %, vaikka ennakkoäänestys oli myös koulussa.


Varmaan pitää jatkossa miettiä äänestyksen viemistä esim. kauppaliikkeeseen tai kirjastoon. Nyt oli ennakkoäänestys virastossa ja varsinainen kirkossa. Naapurikunnan pienessä taajamassa ennakkoäänestys oli kauppaliikkeessä ja sitä kovasti kiiteltiin. Kannattaa painaa mieleen muiden seurakuntien kokemukset äänestyksen toteuttamispaikoista.


Meidän 23 valtuutetusta 11 on uusia. Uusien mukaan tulo toivottavasti virkistää toimintaa kaikilla sektoreilla. Uudet ihmiset ovat aina tervetulleita toimimaan seurakunnassa.


Onnea ja siunausta kaikille valituille!

Ei kommentteja: