sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Luontoa kaupungin keskellä


Aamulla heräsin aikaisin, jotta ehtisin kirkkoon. Siellä saarnasi entinen pappimme, joka on nykyään radiotyössä Sanansaattajissa. Oli kiva nähdä häntä ja kuunnella hänen mietittyjä ajatuksiaan aiheesta Matt. 22:21: "Antakaa keisarille mikä keisarille kuuluu ja Jumalalle mikä Jumalalle kuuluu." Samalla oli mielenkiintoista kuulla uuden kanttorimme laulua ja soittoa. Urut soivat vahvasti, joka oli mukava juttu!  Vielä olisi ollut lähetyslounas ja -juhla sen jälkeen, mutta minä luikin kotiin!


Kirkosta tultuani Kari ehdotti, että lähdepäs päiväkävelylle, kun ihastelin pilven raosta näkyvää aurinkoa. Tottelin ja otin kameran mukaan. Kiertelin ihan keskustan katuja, mutta kun vettä on joka puolella, niin tuntui, kuin olisi ollut ennemminkin maaseudulla. Kävin kahdessa eri paikassa rantaa kuvaamassa ja sain mielenkiintoisia otoksia. Lunta sateli harvakseltaan, joten kameraa piti vähän suojata. Samalla päätin ostaa uuden, sillä tämä on jo melkein 9 vuotta vanha. "Pikselit ja pakselit" ovat menneet hurjaa vauhtia eteenpäin sen jälkeen. Tämä vanha rohjake on myös turhan suuri kooltaan.


Katselin puistoissa mielenkiintoisia yksityiskohtia: puiden runkoja ja koloja, kiviä sekä lintuja. Talitinttejä, variksia, naakkkoja ja harakoita oli seuranani. Tinteillä oli kovasti erilaista puuhaa, mutta varisherra vain suki sulkiaan eikä minusta juurikaan välittänyt! Mietiskelin kiviä ja kuinka erilaisia muodostelmia niistä saakaan. Osa oli ihmisen käden muovaamia, osa luonnon omia taideteoksia. Mielenkiintoisia kummatkin!


Sisälle tultua oli virkistynyt mieli ja kiire katselemaan, millaisia kuvia olin saanut. Sitten odottikin jo matematiikan kokeen korjaus ja musiikin kokeen laadinta!


   


 

Ei kommentteja: