lauantai 11. heinäkuuta 2020

Kesälukemista


Pari kesää sitten luin Kuhmon Kamarimusiikkiviikolla Seppo Kimasen kirjan Kimasen lento. Siinä hän muisteli omaa elämänhistoriaansa, johon kietoutui tiiviisti myös Kuhmon Kamarimusiikin synty ja festivaalin kasvu yhdeksi Suomen ja koko maailmankin tuntemaksi, korkeatasoiseksi kamarimusiikkitapahtumaksi. Kirjan nimi on hauska oivallus, joka naurattaa minua vieläkin. Minulle tuli lisäksi yllätyksenä, kuinka mukaansa tempaavasti ja hauskasti sellotaiteilija taitaa myös kirjoituspuolen.

Ammattiyhdistykseni lahjoitti kesälukemiseksi jäsenilleen yhden vapaavalintaisen kirjan. Minä valitsin Kimasen uusimman Kamarimusiikin kauneus, jota hypistelin jo viime heinäkuussa Kuhmossa. Silloin vielä pysyin päätöksessäni: "Ei yhtään kirjaa enää meille!" Nyt pyörsin pyhät lupaukseni. Kai jostain hyllyn kolosta sille vielä paikka löytyy... (Ei löydy! Pitää läjittää johonkin jo syntyneeseen huojuvaan kasaan. Huokaus!)

Ihana lukea kirjaa, jota on jo pidempään miettinyt! Tänä vuonna ei päästä nauttimaan Kuhmon lumosta. Päätimme kuitenkin etsiä tilalle jotain muuta. Kirja kuuluu tähän sarjaan, samoin Valamo, Koli, Joensuun karjalan piirakat... Sinne matkalukemiseksi sopii hyvin myös Kamarimusiikin kauneus, kun oikeaa kamarimusiikkia ei tällä hetkellä kuule kuin levyltä. Tietenkin cd:t mukaan autoon ja bluetooth-kaiutin reppuun, muuten tulee vieroitusoireita!

Ei kommentteja: