lauantai 20. heinäkuuta 2019

Kuhmoa sohvalta


Viime päivät ovat olleet musiikin täyteisiä. Aamut ovat alkaneet yleensä Salakamarilla klo 10, jossa olemme kuunnelleet Musiikin ytimessä -sarjassa mm. sellisti Lauri Kankkusta sekä viulisti Minna Pensolaa. Olemme vahingosta viisastuneina tulleet paikalle ajoissa, joten sisäpaikat ovat löytyneet. Siellä ei ole ollut haittaa itikoista.


Eilen olimme Kuhmo-talon konsertissa, jonka olivat vallaanneet tv ja radio Ylen 1:n ammattilaiset. Tänään tulee koko päivän televisiosta Teemalta ohjelmaa Kuhmosta, ja eilinenkin konsertti, jossa illalla olimme, televisioitiin. 

Huomasin, että Vladimir Mendelssohnin kantaesitys hänen Mata Haristaan hahmottui paljon paremmin tänään tv:n välityksellä kuin eilen konserttisalissa. Ihan hauska teos, jossa suuri osa muusikkojen lisäksi oli tanssija Ksenia Parkhatskayalla, jonka sorjaa liikehdintää jo viime kesänä täällä katselimme.

Tänään emme päivällä menneet konsertteihin laisinkaan, vaan olemme istuneet tv:n ääressä. On ollut mukava kuunnella musiikkia sekä sisäistää kamarimusiikkijuhlien historiaa ja Kainuun leipäjuustoa omalla lakkahillolla nautiskellen sekä proseccoa siemaillen.

Illansuussa on tarkoitus mennä Kuhmon kirkkoon kuuntelemaan Bachia ja sen jälkeen Lammasjärven rantaan kesäillasta nauttimaan. Taas päivä täynnä tätä Kuhmon tunnelmaa...

Ei kommentteja: