perjantai 22. toukokuuta 2015

Varis varkaissa

Eilen olimme oppilaiden kanssa luontoretkellä järven rannalla. Tutkimme kasveja ja tiirailimme lintuja. Leikimme ja pelasimme uimarannan läheisyydessä. Niin... ja tietenkin söimme moneen otteeseen eväitä!

Kesken kaiken eräs oppilaista ihmetteli, kuka oli heittänyt hänen eväspussinsa maahan kauaksi repusta. Toiset tuumasivat, että tuuli se on ollut. Ihmettelin itsekin, koska niin voimakkaasti ei puhaltanut, että eväspussi olisi voinut tuulen mukaan lähteä.

Yhtäkkiä huomasimme, kuinka rohkea varis nappasi erään oppilaan keksipaketin nokkaansa ja vei sen mennessään muina miehinä. Oppilaat seurasivat ällistyneenä tilannetta ja minä myös. Olipa röyhkeä lintu! Ei auttanut muu kuin laittaa ope varisvartioon oppilaiden leikkiessä ja pelatessa.

Älykkäänä lintuna tämä yksilö oli varmasti oppinut aiempina kesinä helpon ruoan makuun. Nytkin se koko ajan yritti käyttää kaikki tilanteet hyväkseen ja napata saalista itselleen. Ihan oikeasti piti olla tarkkana!

Varis aiheutti hauskan välikohtauksen. Muistan erään retken, kun oravan poikanen pyöri lasten jaloissa ja yritti kiivetä lahjetta pitkin. Silloinkin sain vartijan roolin, mutta sekasorto oli hurjan paljon suurempi kuin nyt variksen aiheuttamana. 

Retkellä mielessä pyöri laulu Kolme varista, istui aidalla...

1 kommentti:

pappilanmummo kirjoitti...

Koulussa alkaa olla jo retkikausi, siivoushetket jne.- ei enää oiekin jaksa tavallisia tunteja enää - näin ainakin meidän pienet kertovat.
Vielä viikko ja sitten alkaa se keväloma!