lauantai 2. toukokuuta 2015

Sadepäivän kiireitä

             

Vaikka aamulla olisi voinut nukkua pitkään, heräsin jo ennen kuutta. No, aikainen lintu madon nappaa! Kun päiväksi oli luvattu sadetta, lähdinkin mökin rauhasta hoitelemaan äidin asioita kaupunkiin.

Kotona laitoin pyykkikoneen päälle, tilasin äidille seniortuolin keittiöön ja kävin ostamassa hänelle television, sillä uudella kuntoutusosastolla ei huoneessa telkkaria ole. Sitten pyyhälsin sen hänelle viemässä ja käyttöönottokin onnistui, vaikka ensin näytti takkuiselta.

Äidin asunnossa mietittiin suihkukaapin purkamista ja verhon asentamista, sillä hän ei enää mihinkään kaappeihin pysty astumaan. Suihkutuoli pitää myös hankkia. Ovenkarmista pitää myös vähän napata pois, jotta rollaattorilla pääsee kylpyhuoneeseen. PIkkusohva viedään pois ja sen tilalle hankitaan korkea lepotuoli. Katsoinkin sen jo valmiiksi huonekaluliikkeestä. Vielä kun saan jostain metsästettyä korotukset sängyn jalkojen alle, alkaa asiat olla jonkinmoisessa järjestyksessä. Sitten tietenkin kotiutuksen ollessa ajankohtaista, pitää miettiä hoitajakäynnit uudelleen, mutta asia kerrallaan. Monta juttua pitää järjestellä, ennen kuin lonkkaleikattu vanhus on turvallisesti kodissaan asumassa. Ja senkin jälkeen mitä tahansa voi tapahtua milloin vaan!

Mökille pöllähti myöhemmin sisareni perhe hakemaan venettään. Syötiin ja kahviteltiin yhdessä ja sain nauttia pienen miehen seurasta. Mukavaa oli ja karavaani pääsi onnellisesti tien isot mäet ylös veneen kanssa.

Nyt kuuntelen Teemalta RSO:n konserttia Romaniasta.

2 kommenttia:

Tita kirjoitti...

Kuule, silloin kun äidille tarvittiin sängyn korotusta, niin saimme sellaiset jalkojen alle laitettavat "tötteröt" Loviisan terveyskeskuksesta. Sieltä sai myöskin vessaan sellaisen korotuksen (jossa oli käsinojat) ja jotain muitakin apuvälineitä oli. Ne sai veloituksetta lainaksi. Kysäisepä, ettei Mäntässäkin ole sellaista palvelua. Jopa rollaattorin olisi saanut lainaksi, mutta Jussi keksi sellaisen kirpparilta ja tuunasi sen kuntoon (hinta 5 €). Kylppärissä ei onneksi ollut mitään suhkukoppia, mutta ongelmaksi muodustuikin se, että päästäkseen kylppäriin piti astua ylöspäin noin 6 cm. Siinä äiti kaatui monta kertaa. Toivottavasti saat kaiken järjestettyä.

Jaana kirjoitti...

Meilläkin on apuvälinelainaamo ja sieltä kysyn välineitä. Epäilen vain, ettei sieltä kaikkea saa, kun näitä luitaan murtaneita mummoja ja pappoja on kunnassamme pilvin pimein.

Äidillä on korkea vessanpytty jo valmiina, mutta kahvat tarvitaan. Respectasta saa ihan fiksuja ja kaiken kokoisia korotuksia huonekalujen alle, joten sieltä haen, jos lainaamosta ei saa.

Enpä muistanutkaan, että äitisi kanssa jouduit näitä samoja asioita miettimään. Meille kaikille nämä liikkumisongelmat yleensä tulevat vastaan ennemmin tai myöhemmin. Varasinkin valkoisen seniortuolin jo itselleni, sitten kun se äidille käy tarpeettomaksi! ;=)