torstai 28. toukokuuta 2015

Ruohon tuoksu

 

Pitkän työpäivän päätteeksi leikkasin nurmikon. Ilta oli mitä ihanin: tyyntä, linnun laulua, aurinkoa, heleän vihreää joka paikassa. Leikattu ruoho tuoksui ja käsikäyttöistä vanhanaikaista leikkuria oli kiva työnnellä. 

Viimeiset työpäivät ennen kesälomaa ovat olleet hektisiä ja aika rankkojakin. Paljon muistettavaa, oppilaat kuin lentoon lähdössä ja itselläkin voimat vähissä. 

Enpä ole näin rasittavaa toukokuuta ennen kokenut. Työ kiireisimmillään ja lonkkaleikatun äidin kotiutus kaikkine käänteineen. Äidin asiat ovat nyt hoidossa ja hänellä käy kotipalvelu kolme kertaa päivässä, joka on helpottanut minun vastuutani ratkaisevasti. Tuntuu hyvältä tietää, että äidistä pidetään huolta. 

Huomenna juhlitaan työtoverin viimeistä koulupäivää ennen häneen eläkkeelle siirtymistään. Lauantaina on kevätjuhla. Sen jälkeen olenkin ihan pyörryksissä monta päivää, kun kiire päättyy kuin seinään.

Ilta-aurinko paistaa puitten lomasta kullaten maiseman...

4 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

LOmA odotellessa iloista mieltä!

Tita kirjoitti...

Hyvää lomaa! Toivottavasti säät siellä Suomessa suosivat!

Tita kirjoitti...

Tulin justiinsa muistaneeksi, että siitä on 35 vuotta aikaa, kun päästiin ylioppilaiksi...saisikohan meidän silloinen luokka aikaiseksi luokkakokouksen 40v merkkipäivän johdosta? Sitä pitäisi kyllä jo alkaa suunnitella hyvissä ajoin.

Jaana kirjoitti...

Sää on ollut viileää ja sadekuuroista. Ei vielä ole ollut kesän lämpöä meilläpäin, mutta kyllä se sieltä tulee.

Tita: Niinpä niin! Aika kuluu hurjaa vauhtia. Saapi nähdä, alkaako joku puuhata luokkakokousta...