perjantai 21. marraskuuta 2014

Joulukadun avajaiset


Meillä vietettiin tänään joulukadun avajaisia ilotulituksineen päivineen. Kummallista! En ole vielä oikein niin pitkällä omassa ajatusmaailmassani, että jo joulua miettisin. Sieltä se kuitenkin tulee,,,

Oloni on jo aika hyvä flunssan jäljiltä, joten lähdin illansuussa ystävien kanssa katsomaan, mitä kaikkea ulkona on tarjolla. Olihan siellä vaikka mitä: Erilaisia herkkuja oli myynnissä kadun varren pöydillä, ohjelmaa puheista joululauluihin, hevosajelua ja pukkikin vilahti. Siis kaikkea teemaan sopivaa oli viritelty pitkin kylän raittia.


Yhdessä vaiheessa sain vinkin, että kirkossamme soitetaan uruilla joulumusiikkia ja lähdin sinne. Kirkko oli hämyisä ja kynttilöin koristeltu. Kaunista! Istuin penkkiin. Ihmisiä tuli ja meni, joululaulut soivat ja tilaisuus hetken pysähtymiselle tuntui olevan suosittu väkimäärästä päätellen. Hieno oivallus seurakunnalta! Olin itsekin oikein ilahtunut kirkkohetkestä, sillä se sopi omaan tunnelmaani mainiosti.

Ihana havahtua, että syksy on kääntymässä adventtiaikaan. Ensi viikolla koulussa opettelemme adventtivirsiä, joten minunkin hieman jälkijunassa oleva ajatusmaailmani varmaan päivittyy oikeaan aikaan varsin nopeasti. Joulu on ihana keidas synkän syksyn keskellä. 

Iloitsen edessä olevasta adventtiajasta ja joulusta, joka tulee olemaan ihan erilainen kuin aiemmat joulut. Joulun odotus - ihanaa!

3 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Joulu tulla jollottaa - todella nopeammin kuin aavistaakaan. Iloitaan adventinajasta ennen joulua - valmistautuminen on osa juhlaa

Maisakaisa kirjoitti...

Oudosti se joulu aina tulee niin yllättäen! Minä ainakin päätän joka vuosi joulun jälkeen, että ensi vuonna aloitan valmistelut ajoissa, mutta kuinka ollakaan, yhtäkkiä joulu taas lähestyy nopeammin kuin tajuankaan. Ja koulussa Hoosiannat, Maamme-laulut ja Sibeliuksen syntymäpäivät kaatuvat niskaan samanaikaisesti. Mutta niin kai se sitten kuuluu ollakin...

Jaana kirjoitti...

Niinpä! Joulu yllättää, ihan niin kuin talvikeli autoilijat joka syksy :=) Ihanaa, että meillä on näin mukava juhla pimeimmän ajan keskellä. Minä en ainakaan kunnialla selviäisi tästä ajasta ilman joulua!