perjantai 7. marraskuuta 2014

Vuorokauden lumisade


 

Eilen lähdin kuin lähdinkin aikaisin iltapäivällä ajelemaan etelämmäksi. Sadetutka näytti lumen tulevan meille vasta illalla myöhempään, joten päättelin olevani kotona ennen suurinta lumentuloa. Menomatkalla sainkin ajaa ihan kuivalla tiellä perille saakka.

Illansuussa alkoi lumisade. Poisajaessa moottoritie oli aluksi tuhruinen, mutta liikenne sujui maltillisesti, joten oli ihan mukava ajaa. Tampereella poikkesimme syömässä eikä ruokailunkaan aikana sade ylettömäksi yltynyt. Kotiin ajelin yksin ja viimeiset 50 kilometriä ihan hienossa kelissä. Sade jäi taakse, tie oli kuiva eikä pyry ollut vielä ehtinyt meille saakka. Mietiskelin ajaessa, kuinka moni vastaantuleva vielä päästeli kesärenkailla. Varmaan niitäkin oli joukossa.

Aamulla herätessä maa oli meilläkin valkoisena. Koko päivän on satanut ja neljä kertaa päivän aikana kaivelin autoa lumen alta. Niin, sellaistahan se talvi on! Kotona ikkunan takana naakatkin ihmettelivät sään muutosta. Aurat ovat saaneet jo kinoksiakin aikaiseksi. Ilo jää lyhytaikaiseksi, sillä ensi viikolla on jo runsaasti lämpöä taas tiedossa. Loskakelit alkavat kohta!

7 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Lunta on tullut ja kaunista valkoista. Lumipalloja ja lumiukkoja voi vielä suojalumesta tehdä hetken aikaa. Lapsilla on ollut hauskaa ja meikäläisellä kaunista katseltavaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kauanko olet ollut jo terve syövästä? Mulla on juuri tuota kutinaa, lämpöilyä ...

Jaana kirjoitti...

Pappilanmummo:
Lapsilla oli koulussa tosi mukavaa ja olivat innoissaan lumesta. Erilaisia leikkejä syntyi, enkeleitäkin.

Anonyymi:
Sairastin lymfooman, Hodgkinin taudin vuonna 2001, joten siitä on jo aikaa.

Mene ihmeessä lääkärin juttusille, niin saat mielenrauhan. Epätietoisuus on kaikista kamalin olotila ja syö kovasti voimavaroja. Toivotaan, että on ihan harmiton juttu. Kaikkea hyvää päivääsi!



Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Todella hienoa että olet parantunut. Mikä on todennäköisyys että tauti uusintuu? kauan sinulla meni ensioireista diagnoosiin? Näkyykö tuo syöpä vartalon TT kuvassa? Kiitos kun vastaat.

Jaana kirjoitti...

Niin kiitollinen olen itsekin...

Jos olen oikeassa, suurin todennäköisyys uusinnalle on parina ensimmäisenä vuonna hoitojen jälkeen. 5 vuoden jälkeen voi jo huokaista helpotuksesta. Hodgkinissa seurataan 10 vuotta, mutta ei niinkään uusinnan takia, vaan halutaan seurata hoitojen sivuvaikutuksia.

Ensioireista diagnoosiin kului kohdallani puoli vuotta. Lymfooma näkyy yleensä TT:ssä, mutta diagnoosi tehdään histologisen näytteen perusteella.

Jos haluat, lue Open kolosta sivu Herra Hodgkin (sivupalkissa kohdassa Sivut) Siellä kerron koko stoorin omasta sairastamisestani.

Toivottavasti sinulla on kaikki hyvin. Mukavaa päivää!

Anonyymi kirjoitti...

Voinko vielä kysyä että näkyikö sinulla TT/CT kuvassa tauti? Mulla TT puhdas. Myös tähystykset oli normaalit ja ultrat. Silti jatkuu pahoinvointi,kutina, hikoilu... ja ne kohdat jotka vihloo niin kutisee. pelottaa.. lääkärit sanoo että vakavat asiat olisi jo löytynyt..

Jaana kirjoitti...

Kyllä CT-kuvassa näkyi kohdallani massakertymät mediastinuksessa aortan kaaren kohdalla ja myös kaulassa. CT on hyvä tutkimus lymfooman kohdalla ja PET-kuvaus erinomainen.

Toivotaan, että sinulla oireet helpottuvat. Tänä päivänä on hyvät keinot diagnosoida taudit. Jos ei mitään vakavaa löydy, niin se on hieno juttu!