sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Metsässä


Tänään kävimme katsomassa eräämaamökin metsähakkuita. Ne oli saatu päätökseen ja osa puistakin oli jo kuljetettu muualle. Tien varressa oli kuitenkin vielä isot kasat tukkeja odottamassa poiskuljetusta.


Jännittyneenä menin mökin pihaan katsomaan, miltä järven takana oleva aukko näyttää. Ei paha! Aukko tietenkin, mutta rantaan jätetyt puut maisemoivat näkymää. Rantapuista suurin osa on koivua, joten kesällä lehtien aikaan aukko peittyy jonkin verran.


Erämaamökillä ei ole naapureita missään. Lähimpään taloon on useita kilometrejä. Toinen mökki, jossa kesääni vietän, on taas alueella, jossa on paljon kesäasutusta ja naapureita on kummallakin puolella sekä myös järven toisella rannalla. Tämän vuoksi maisema pysyy samanlaisena vuodesta toiseen. Muistan, kuinka järkytyin aikoinaan vastarannalle myydyistä mökkitonteista. Nyt mökit ovat jo valmiita ja niihin on tottunut. Onneksi vastapäätä on myös koskematonta rantaa, johon ei asutusta koskaan tulekaan ja vastarannan kesäasunnot ovat melkein kilometrin päässä.

Jos haluaa olla aivan rauhassa, voi tulla tänne "korpeen"! Ainoa asia, joka muistuttaa muiden ihmisten olemassaolosta, on juna, joka pari kertaa vuorokaudessa puksuttaa kauempana olevaa rataa pitkin.

4 kommenttia:

Tita kirjoitti...

Juu, ei tuo paha ole lainkaan. Ajattelin jo, että sieltä on vedetty länteen-itään etelään-pohjoiseen kaikki puut pois hehtaaritolkulla. Mutta keväällä tuo peittyy aika hyvin.

Jaana kirjoitti...

Kyllä minua vähän jännitti! Muut aukot saavat olla metsän keskellä ihan rauhassa, mutta tämä yksi, joka on rannassa ja näkyy mökille, hirvitti.

pappilanmummo kirjoitti...

Ei todella niin paha kuin kertomukesta aikaisemmin ymmärsin.
Samantapaista tuli tänä syksynä meidän mökin vastarannalle ja viime syksynä mökin lähelle - ehkä vähitellen marjamaat palautuvat.

Kari kirjoitti...

Mutkun ei omista sataa hehtaaria, niin ei voi hakata hehtaaritolkulla joka ilmansuuntaan.