perjantai 29. marraskuuta 2013

Adventin juhlintaa


Adventtia on juhlittu koulussa lasten kanssa. Sytytettiin kynttilät, laulettiin Hoosiannat ja muut adventtilaulut. Mukavaa oli! Juhliin valmistautuminen on mielipuuhaani, vaikkakin välillä työlästä, kun on pikkuoppilaista kyse.

Nykyään kaikki on turvallisuuden suhteen viety niin äärimmäisyyteen, että mietin kaksi kertaa, uskallanko antaa lasten sytyttää oikeita kynttilöitä juhlassamme. Päätin kuitenkin ottaa "riskin". Harjoittelimme monta kertaa kynttilän turvallista kädessä pitämistä ja aikuinen oli koko ajan vieressä katsomassa. Itse juhlassa kaikki meni hienosti, sillä oikea tuli kynttilässä on lapsille rauhoittava ja jännittävä asia. Yleisökin seurasi herkeämättä tapahtumaa runoineen ja lauluineen.

Hoosiannaa lapset lauloivat niin antaumuksella, että minä pianoineni jäin auttamattomasti jalkoihin. On se hauskaa, miten Hoosianna innostaa! Sitä pyydetään välillä toivelaulutunnillakin! :=)

Lasten kanssa juhliminen tuo itsellekin hyvän mielen ja juhlan tunnun. Nyt vain odottamaan oikeaa ensimmäistä adventtisunnuntaita!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Voivatko teillä kaikki osallistua vai onko joitakin oppilaita, jotka eivät eri syistä saa olla kristillsissä juhlissa mukana?

Jaana kirjoitti...

Meillä pääkoulun puolella on paljon maahanmuuttajia, jotka ovat islam- ym. taustaisia, joten he eivät osallistu kristillisiin juhliin eivätkä tietenkään Jehovan todistajiin kuuluvat. Ateistiperheiden lapsia, jotka eivät osallistu hengellisiin tilaisuuksiin, on todella vähän, onkohan yhtään tällä hetkellä. Pari vuosikymmentä sitten näitä perheitä oli paljon enemmän.

Joulujuhlissa monet islaminuskoiset ovat mukana, vaikka joulukuvaelma virsineen esitetään.

Tänä vuonna meidän pikkukoulussa on 53 oppilasta ja kaikki osallistuvat kristillisiin tilaisuuksiin.