perjantai 8. marraskuuta 2013

3 x lohi


Perjantai! Raahauduin väsyneenä töistä ja kävin äidille kaupassa. Käyn aina viikonlopun alkaessa hakemassa hänelle painavimmat ruokaostokset. Niitä tehdessäni osui silmään tarjouksessa oleva lohi, joten ostin yhden fileen meille. Siitä saisi huomenna helposti ruokaa, vaikka en mikään lohenystävä olekaan.

Kun tulin kotiin kala kainalossa, alkoi Kari nauraa minut nähdessään. Aavistin jo: Hänkin oli tehnyt hankintoja. Pidämme kalasta kovasti, mutta nyt meillä on jääkaapissa savustettua lohta, graavattua lohta ja raaka lohifile. Jipii, lohta kolmessa olomuodossa!

Ihanaa, kun on perjantai! Olen niin uupunut viikosta, että olen koko illan vain oleillut. Voimaannuttavaa!

6 kommenttia:

Kari kirjoitti...

Tuo lohi-nimitys on kyllä turhan arvokas kassissa tehokasvatetulle punalihaiselle kalalle. Useimmiten puhunkin Norjan punaisesta ja ostan jotain muuta väriä, mutta valikoimaa ei aina ole edes kahta sorttia. Valitettavasti!

Tita kirjoitti...

Sitä norjalaista täälläkin on kaupat pullollaan. Me emme tosin käytä norjalaista kalaa. Paikalliset fisut on ihan hyviä (vaikka maksavatkin kaksi kertaa enemmän).

Jaana kirjoitti...

Mekään emme innostu tästä norjalaisesta. Useammin pöydästä löytyy kotimaista kalaa. Hyvää sellaista ei vain aina ole saatavilla kaupoista.

Nyt meillä onkin kalastaja, joka ilmoittelee tekstarilla suoraan, haluammeko juuri pyydettyä kuhaa tms. Yleensä haluamme! :=)

pappilanmummo kirjoitti...

Kala on maukasta muodosssa kuin toisessakin ja terveellistä.

Jaana kirjoitti...

Näinhän se on. Itse kalastettu on tietenkin sitä parasta!

Tita kirjoitti...

Vauh! Hieno palvelu kalastajalta! Loviisassa ollessa on se hyvä puoli, että voi mennä hakemaan torilta kalaa tai K-kaupasta, josta myös saa paikallista saalista.