torstai 8. elokuuta 2013

Viimeinen lomapäivä

...sujui työn merkeissä. Ehdin tehdä pari tuntia hommia koulussa. Kaikki näytti siellä suht hyvältä ja ehdin laittaa omaa luokkaanikin kuntoon. Nyt on hyvä ottaa oppilaat vastaan maanantaina.

Kotona käydessäni jätin avaimet sisälle ja paiskasin tietenkin oven lukkoon. Kädessäni oli vain työavaimet. Ei auttanut muu kuin lähteä talsimaan äidille, jolta vara-avainta ei sitten löytynytkään. Koska oli kiire aikataulu, en jäänyt etsimään enempää vaan kävelin sisarelleni ja sieltä nappasin avaimen mukaani. Onneksi asumme kilometrin päässä toisistamme! Ensin harmitti, mutta reipas kävelylenkki yllätyksenä oli oikeastaan ihan mukava lisä kiireiseen päivään, sillä muuten en olisi ehtinytkään liikkumaan.

Kävin myös parturissa ja lääkärissä näyttämässä rannettani. Lääkäri vahvisti olettamustani rannekanavan pinnetilasta ja laittoi lähetteen hermoratatutkimukseen vai mikähän EMG(?) mahtoi olla. Olikin mukava nuori lääkäri ja todella huolellisesti paneutui asiaani. Jäi hyvä mieli!

Illalla oli vielä kirkkovaltuuston kokous. Se meni onneksi puolessa tunnissa, sillä listalla ei ollut kuin kaksi varsinaista asiaa.

Palatessani mökille vastassa oli hiljaisuus. Siis ihan oikea sellainen: Mistään ei kuulunut mitään ääntä! Mökkiläiset ovat siirtyneet kaupunkeihin, mutta minä ja naapurin Eero vielä sinnitellään. Viikonlopuksi varmasti vilkastuu. Järvi oli tyyni, sumu alkoi nousta lämpimään, lähes trooppiselta tuntuvaan yöhön ja ilma oli kostaa.

Kävin iltauinnilla ja katselin kaunista järveä. Kuikka ilmaantui hiljaiseen maisemaan sukeltelemaan. Huomenna alkaa työt suunnittelupäivällä. Loma on ohitse...

4 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Hienoa olla hiljaisessa maisemassa mökillä ja nauttia elokuun leppeästä illasta.
Iloista koulutyön aloittamista! Monennenko luokan opena olet tänä vuonna?

Jaana kirjoitti...

Kiitos! Olen 25 kakkosluokkalaisen ope.

Maisakaisa kirjoitti...

Meillä on jo ollut kaksi työpäivää ja maanantaina tulevat oppilaat. Siitä se taas käynnistyy... Hauska oli nähdä kollegoita eilen pitkästä aikaa.

Taitaa olla ENMG sen tutkimuksen nimi. Toivottavasti pinne (canalis carpi) paranee ilman leikkausta. Minulla oli jo leikkausaika varattuna vuosi sitten, mutta tiettyjä juttuja välteltyäni olen toistaiseksi välttynyt myös leikkauksilta.

Jaana kirjoitti...

Kiitos tiedosta: ENMG, uusi tuttavuus minulle!


En hevillä mene leikkaukseen, vaan kokeilen ensin yölastaa, jos sen jostain saan metsästettyä. Ruohosaksia en enää saa käyttää, sillä epäilen sen olleen pisteenä iin päällä. Leikkelin alkukesästä innolla ruohoja niin mökillä kuin sisarenikin luona tuntikaupalla. En yhtään tullut ajatelleeksi, että tämä olisi seuraus!