sunnuntai 11. elokuuta 2013

Mokoman myyrä!


Palasin viikonloppuevakosta iltapäivällä takaisin mökille. Eilen olimme erämaamökillä tekemässä kaatopaikkakuormaa ja kuskasimme sen jätepisteeseen. Illalla saunoimme Karin vanhempien rantasaunassa tavaten samalla suvun nuorempaa väkeä. Nuorin oli vasta 4 kk ikäinen söpöliini.

Sisareni perhe oli täällä nautiskelemassa elokuun tunnelmasta. Tosin isoista tytöistä toinen oli jäänyt kotiin kavereiden kanssa ja nuorempi oli lentopalloleirillä. Onneksi Samuel kaksivuotiaan tarmolla oli järjestämässä vipinää vanhemmilleen. ;=)

Vietin iltapäivää pihalla. Sain samettiruusujen tuhoajan kiinni itse teosta: Metsämyyrähän se siellä on kiipeillyt ruukuissa ja listinyt kukkiani. Olen pitkään miettinyt, mikä elukka tuhoa tekee. Epäilin ensin oravaakin. Nyt ketterä kiipeilijä änki ruukkuun silmieni edessä! Suloinen otus kuin mikä, mutta kukat olisin pitänyt mielelläni kaunistuksena. Nyt se on silponut niitä useammastakin ruukusta. Hyi, kuinka tuhmaa! Muistini mukaan metsämyyrä on juuri se myyristä, joka levittää myyräkuumettakin. En ole aiemmin huomannut, että sille kukatkin kelpaavat.

Nyt illalla olen katsonut Moskovan kisoja toisella silmällä ja tehnyt kouluhommia. Huomenna päästään tositoimiin, kun oppilaat saapuvat. Täytyy tänään yrittää aikaisin nukkumaan. Kesälomalla olen päivitellyt blogiakin vielä puolen yön maissa, joten nyt pitää tehdä parannus!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Myyriä riittää täälläkin, muttei taida metsämyyriä, vaan vesimyyriä ovat nämä.

Jaana kirjoitti...

Minä en ihan varma ole tämän myyrän lajista, mutta näytti maamyyrältä ja oli tosi ketterä kiipeilemään.

Nyt on kolme ruukkua vain viherkasveina, kun otus napsi kaikki kukat!