Aamulehden sunnuntailiitteessä kerrottiin trollauksesta eli provosoivien viestien kirjoittamisesta keskustelupalstoille. Tarkoituksena on ärsyttää ja herättää reaktioita.
En ole kuullutkaan aiemmin tätä sanaa. Myös käsitteenä ilmiö on aika pöyristyttävä. Joku syöttää pajunköyttä toisille minkä kerkiää ja odottaa kiinnostuneena, mitä siihen kommentoidaan. Jotkut keksivät aivan kuvitteellisen henkilön itselleen, luovat sille ominaisuuksia ja ärsyttävät muita. Toiset härnäävät esim. neuvomalla tahallaan väärin, kertomalla asiavirheitä tai jankkaamalla samaa kerrasta toiseen.
Hoh-hoijaa! Olen aina yrittänyt suhtautua varauksella netissä esitettyihin tietoihin ja asioihin. Tämä artikkeli vain lisäsi epäluuloani mutta myös kauhistutti ja kummastutti. Jopa kuolemaa tai vakavaa sairautta trollataan! Yleisimmät trollausaiheet ovat kuulemma uskonto ja politiikka.
Muistan viime talveltakin kohujuttuja, joissa jotkut blogit paljastuivat huijaukseksi sekä tietyt nimimerkit epäilyttäviksi. Pari päivää sitten osui silmiini keskustelu, jossa pohdittiin asiattomuuksia heitelleen henkilön kirjoitustapaan. Kyseessä taisi olla trolli, vaikka en lukiessani sitä tiennyt.
Mitähän seuraavaksi opin netin ihmeellisestä maailmasta?
3 kommenttia:
Heips! Sana on myös verbi. Ja tarkoittaa ihan samaa kuin netissä. Sitä on vaikea selittää suomeksi, en tiedä edes suomalaista vastinetta, mutta sitä toimintaa on tehty jo ennen nettiä...
Tarkoittaisiko suomeksi huijata tai jotain?
Se ei oikein ole edes huijaamista, voisiko "vedättää" olla oikea suomalainen ilmaus?
Lähetä kommentti