torstai 1. elokuuta 2013

Ilves-leiri


Hämeen partiopiirin piirileiri Ilves13 on ollut menossa Hämeenlinnan Evolla. Sisareni tyttäret kavereineen ovat siellä myös ja harva se päivä olen kysellyt leirikuulumisia. Hyvin on kuulemma mennyt alkuhankaluuksien jälkeen.

Emman puhallettava patja oli alkanut temppuilla heti alussa. Ilma oli jakautunut epätasaisesti ja välillä tyttö oli nukkunut kuopassa. Onneksi leirillä oli partiokauppa ja sunnuntaina vierailupäivänä isänsä oli käynyt ostamassa uuden patjan.

Huomenna leiri päättyy. Nykyisten datayhteyksien maailmassa leiriläisten perheetkin ovat olleet tietoisia leirin tapahtumista netin välityksellä. Minäkin olen aina välillä käynyt lukemassa uutisia ja katselemassa kuvia.

Suurleirit ovat hienoja kokemuksia, samoin retket ja matkat. Viime kesänä vanhempi tytöistä osallistui Alppikotka-leirille Keski-Eurooppaan ja matka oli ikimuistoinen. Samalla tyttöporukka on hitsautunut tiiviisti yhteen ja samanhenkisinä viettävät paljon vapaa-aikaa yhdessä.

Meillä partioharrastus on "verissä". Jo edesmennyt Matti-vaari oli partiossa niin partiolaisena kuin myöhemmin ohjaajanakin. Nyt lapsenlapset jatkavat samaa perinnettä.

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

partiolainen on aina partiolainen - olinpa joskus minäkin - ja muistot vielä mielessä

Jaana kirjoitti...

Minä en ole koskaan ollut partiossa, sillä musiikin harrastaminen nuorena vei kaiken ajan. Partiolaisia oli kyllä kaveripiirissä.