tiistai 20. elokuuta 2013

Syksy kurkkii...

Koivuissa on jo keltaisia lehtiä. Viime perjantaina huomasin sen selvästi ajellessani autolla töistä kotiin. Täällä rannassa puut ovat vielä vihreitä, vaikka yksittäisiä kellertäviä lehtiä on lennellyt jo monta viikkoa.

Eläimet tekevät talvivarastoja. Olin käärinyt alamökin verannan maton rullalle, jotta sade ei sitä kastelisi. Tänään laitoin sen paikoilleen ja huomasin, että rullan sisällä oli PUOLUKOITA! Orava, myyrä tai jokin muu otus oli kantanut sinne aarteensa. Hassu juttu, vaikka vähän harmitti, sillä osa puolukoista oli sotkenut mattoon punaisia tahroja.

Tänään alkoi sorsastus. Tulin mökille vasta illalla puoli kahdeksan maissa eikä vielä ole kuulunut räiskintää. Ilma onkin ollut niin kirkas ja se taitaa olla metsästykselle epäedullista. Onneksi! En yhtään pidä amuuskelusta ja toivon hartaasti, että kaikki meidän mökkijärven sorsastajat olisivat jo niin vanhoja ja raihnaisia, etteivät enää jaksa saaliin perässä juosta. Inhoan metsästystä!


Aamulla oli mökkipellon reunaan ajettu tuliterä puimuri. En niin hienoa ja uudenaikaista ole vielä koskaan nähnyt. Äsken huomasin, että puolet pelloista oli jo puitu.

Syksy saapuu, vaikka yritän kynsin hampain vielä pitää kesästä kiinni. Ei auta... Haikeaa...

Ps. Ja juuri tätä postausta tallentaessani kuului ulkoa ensimmäinen laukaus. Voi itku!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Olin mökillä ja järvessä oli kauempana neljä lintua. Ensin luulin niitä telkiksi, mutta kun tähtäsin niitä kameralla ja tein tarkennusta, niin ne lähtivät lentoon. Lienevätkö nekin pelänneet ampujia?

Jaana kirjoitti...

Toivottavasti linnut oppivat varomaan niitä, joilla on pahat mielessä.