sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Kokkolan asuntomessuilla


Olemme olleet muutaman päivän reissailemassa Pohjanmaan suunnassa. Mukavaa on välillä olla pois mökiltä, vaikka siellä oloa kesäisin niin suunnattomasti rakastankin!



Kävimme Isossakyrössä tutustumassa vanhaan keskiaikaiseen kivikirkkoon, museoon ja käsityöläisten puotiin. Vaasassa kyläilimme Karin veljenpojan perheen luona.


Meillä on tapana joskus matkoillamme vieraassa kaupungissa tukea paikallisia taksiyrittäjiä ja jättää oma auto hotellin parkkiin. Teimme niin nytkin, sillä 8-9 euroa taksimatkasta on aika vähän verrattuna siihen, että rahjaa auton ulos parkkihallista ja pyörii yksisuuntaisten teiden ristitulessa etsimässä ajoväylää vieraaseen paikkaan.


Nyt vain kävi niin hauskasti, että osoite, jossa luulimme Jesperin asuvan, oli vanha! Niin sitten seisoimme vieraan talon pihassa ja osoitteessa asui ihan väärän niminen perhe! Ei auttanut muuta kuin soittaa Jesper hakemaan meidät, vaikka yritimme olla niin omatoimisia. No, samalla saimme kaupunkikierroksen, sillä Jesper näytti meille vanhoja Vaasan asuntomessualueita myös.


Vaasasta ajoimme Kokkolan asuntomessuille. Messut olivat hyvin järjestetyt ja talot asuntoineen valoisia merenrantakoteja. Rahaa saa laittaa pinoon ison läjän, ennenkuin sellainen talo irtoaa. Valtaisan isot ikkunat merinäköaloineen olivat kieltämättä todella ihania. Minua myös miellytti vaaleat värit sisustuksessa. Olipa muutamia hyvin valkoisia sisustuksiakin, joista eniten pidän.



Joitain ihmetyksenkin aiheita löytyi. Yhden talon ulkovuorilaudoitus oli ihan harva, oikein isot kolot lautojen välissä. Mietin, että tuulisessa rannassa vesi pääsee suoraan raoista sisään. Ehkä juttu oli tarkkaan mietitty, mutta ei vain avautunut minulle, joka hyvin vähän rakennusteknisistä asioista ymmärrän!


Silmään (ja jalkoihin!) myös otti korkeat porrasaskelmat terasseilla muutamissa taloissa. Askelmien väli oli selvästi totuttua suurempi ja tuntui hyvin epämiellyttävältä. Monessa talossa myös kerrosten välissä olevat raput veivät yhden huoneen tilan.


Kokkolasta ajeltiin kotiin ja tänään on pitänyt turvautua "ulkoruokintaan", kun jääkaappi on lähes tyhjä!

Ei kommentteja: