lauantai 22. heinäkuuta 2023

Salakamarissa falmencoa ja forellia

 


Keskiviikkona Salakamarin muutaman neliön vapaa lattian nurkka kelpasi tanssipaikaksi, kun todellinen taiteilija on asialla. Kitaristi Ismo Eskelinen ja tanssija, koreografi Kaari Martin pohtivat, kuuluuko korkojen kopina klassiseen musiikkiin. Saimme myös kolme hienoa näytettä, joissa kitaran säestyksellä Kaari tanssi pienellä estradillaan epätasaisesta lautalattiasta ja naulan kannoista välittämättä. Hieno esitys, ja yleisö vastasi aamun kysymykseen ehdottomasti: "Kyllä!"


Torstaina oli vuorossa pianisti Silke Avenhaus ja säveltäjä Osmo Tapio Räihälä. He avasivat illan Forelli-konsertin teoksia, joista Räihälä oli itse yhden säveltänyt, nimeltään Kirkasvetinen.

Olipa hyvä esitys, ja kun kumpikaan ei puhunut omana äidinkielenään englantia, sitä oli helppo seurata ja pysyi kärryllä koko ajan. Räihälä avaa todella mielenkiintoisesti ja hauskasti sävellysten ja säveltäjien taustoja, ja häntä kuuntelisi vaikka kuinka pitkään. Aamuisin aika vain on rajallinen, mutta mukava ikkuna kuitenkin päivän konsertteihin.

Ei kommentteja: