maanantai 17. heinäkuuta 2023

Paistetut muikut

 


Kuhmo-talon viereisessä rannassa on perinteisesti suosittu kalateltta, josta saa muiden herkkujen lisäksi paistettuja muikkuja. Olemme joskus siellä syöneet niitä, mutta viikonloppuna päätimme paistaa itse.

Paikallisesta K-Supermarketista saatiin tuoreet muikkufileet, sitruunaa ja tilliä. Muikkujen lisäksi tehtiin peruna-palsternakkasose.


Kieriteltiin muikut ruisjauhoissa, päälle runsaasti tilliä ja sitruunan mehua sekä raastettua sitruunan kuorta. Ai että, miten oli maukasta! 

Uskallan väittää, että meillä oli paremmat pöperöt kuin teltassa. 😉

2 kommenttia:

Tita kirjoitti...

Itse paistetut muikut on herkkua! Rääkkylän mökillä oli toisella puolella salmea kalastaja ja sieltä haettiin tuoreet muikut ja meikä perkasi ja eikun pannulle! Nams! Teillä oli taatusti paremmat muikut kuin jossain teltassa! PS ai mistä mä tiesin miten perata muikut? Noh, olin seurannut mitä äiti teki silakoiden kanssa kun olin kakara ja seurasin esimerkkiä! :)

Jaana kirjoitti...

Ihania Rääkkylän muistoja! Ja tuore kala on kyllä ihan huippuhyvää, jos nyt yleensä kalasta pitää. Minä syön niitä silakoitakin oikein mielelläni. Silakkapihvit - ah!