sunnuntai 23. huhtikuuta 2023

Turun kevättä katsomassa

 


Retkellä Turussa vuokot kukkivat ja hiirenkorvat olivat koivuissa jo melkein tulollaan. Sateen jälkeen puhkeavat varmaan päivässä.


Ruissalossa ojanreunat olivat sinisenään vuokoista. Väkeä oli paljon liikkeellä kauniina kevätpäivänä. Huovat oli levitetty maastoon ja piknikillä nautittiin herkkuja, toiset lenkkeilivät, jotkut onkivat. Me vain ajelimme katselemassa merenrannan kevättä, emmekä ehtineet tällä kertaa Ruissalon kauniita maastoja vaeltelemaan. Pari vuotta sitten samalla retkellä katselimme uljasta merikotkaa lennossa. On se vain komea lintu!


Turun keskutassa parkkerasimme auton kadun varteen. Kiva yllätys, että parkkimaksua tässä kohtaa ei tarvinnut maksaa laisinkaan, toista on Tampereella.😒 Lisäksi autosta astuessani huomasin rakennuksen seinustalla paikallista taidetta sähkökaapeissa - ei hullumpaa!


Turku-viikonlopun tärkein asia oli vierailla hoivakodissa olevan sukulaisen luona, jolla oli syntymäpäivä. Menimme kakku ja muut herkut kainalossa hänen mukavaan asuntoonsa ja joimme merkkipäiväkahvit yhdessä. Hänen omalla parvekkeellaan oli mukava istuskella ja seurustella auringon lämmössä - olihan perjantai ja lauantai ennätyspäiviä kevään lämpötilan suhteen. Ihan ennenaikaiselta kesältä tuntui! Osa kadun vastaantulijoista liikkui shortseissa ja teepaidoissa, mutta meillä oli  pitkähihaista ja -lahkeista päällä, kun merenrantakaupungissa oltiin.

Muistelin samalla, kuinka 90-luvulla olin aina toukokuun alkupuolella Turussa kissanäyttelyissä. Etelässä oli poikkeuksetta aina kevään kukkaloisto parhaimmillaan ja isot hiirenkorvat, jopa lehdet puissa. Kotona oli vasta kevät alussa. Suomessa liikkuessa huomaa hyvin, kuinka pitkä maa meillä on. Etelässä jo lähes kesä, kun Lapissa vielä täyttä päätä hiihdellään!

Ei kommentteja: