maanantai 10. huhtikuuta 2023

Juhlan tuntua

 


Pääsiäisen aika sisältää meillä aina runsaasti musiikkia. Tänä vuonna oli mahdollisuus sekä kiirastorstai- että pitkäperjantai-iltana kuunnella passioita rauhassa. Johannes- ja Matteus-passiot kuuntelimme alusta loppuun - toisen radiosta Ylen ykköseltä ja toisen Teemalta. Oli ihanaa! Kyllä Bach on näissä onnistunut vangitsemaan niin loistavat pääsiäisen sävelet, että ei voi muuta kuin ihmetellä - kuten ihmiset vuosisadasta toiseen. Oli tv-lähetyksessä mielenkiintoista kuulla RSO:n johtajan Nicholas Collonin henkilökohtaisia ajatuksia suhteestaan Matteus-passioon. Lisäksi mukava yksityiskohta oli hänen poikansa osallistuminen teoksen lapsikuoroon.


Eri kuorojen kanssa lauloimme hiljaisella viikolla useita kertoja kahdessakin eri kirkossa. Kuorovaatteet roikkuivat työhuoneen kaapin ovenkahvassa koko viikon, kun eivät ehtineet laisinkaan omalle paikalleen kaapin sisäpuolelle. Samoin nuottikassi lepäsi päivästä toiseen eteisessä valmiina seuraavaan koitokseen.


Uunissa muhinut lammas sekä valkosipuliperunat maistuivat pääsiäissunnuntaina mahtavalta. Pidän niin lampaan mausta. Aina ihmettelen niitä "villasukkia", joita toiset lampaasta erottavat. Ei meillä vaan! Villasukkia pidetään jaloissa.😉 Hiljaisella viikolla söimme useana päivänä kalaa - kuhaa Abban sitruunaisella kalakastikkeella. Tällä kertaa oikaistiin ja valmiskastike oli oikein hyvä ratkaisu ja uusi tuttavuus ystävän vihjeestä.

Pääsiäisen jälkeen alkaa arki, mutta ihana sellainen: Kevät on saapunut, lumet sulavat vauhdilla ja mökkikauden avaus on kohta ovella. 

Ei kommentteja: