sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Nuoret taiteilijat


Eilen ja tänään olemme konserteissa kuunnelleet nuoria musiikkikurssilaisia. Ainakin maallikon mielestä taso on huiman korkea. Niin sitä vaan soitellaan klassisia taituribiisejä yläaste- ja lukioikäisenä!

Hongongista kotoisin oleva vain 12-vuotias viulisti Hannah Tam soitti Paganin kapriisin aivan loistavasti, samoin Pippa Sieppala Sibeliuksen viulukonserton ensimmäisen osan. Tosin viulukonsertto pianosäestyksellä tuntuu aina vähän oudolta, mutta se ei tietenkään vähennä solistin eikä pianistin taituruutta.

Eilen minut hurmasi Butcherbird-kvartetti, tänään Sibelius-Akatemian erimaalaisista opiskelijoista koottu jousikvartetti. Molemmat kokoonpanot soittivat Mendelssohnia, jota on viime päivinä kuultu oikein urakalla. Romanttiset sävelet ryöpsähtelivät koskien ja putouksien lailla välillä soljuen tyynissä vesissä, kuten täällä koskien katveessa oikeat vedet konsanaan.

Upeaa todeta, kuinka taitavasti nuoret soittavat. Heistä aina joku jaksaa tehdä harrastuksestaan ammatin ja nousta myöhemmin eturivin muusikoiksi omassa maassaan tai jopa kansainvälisestikin. Ehkä näistä nuorista taiteilijoista osa tavataan vielä myöhemmin musiikkijuhlilla.

Ei kommentteja: