sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Melkein taivaassa


Musiikillinen taivas on auennut! Eilen olimme ensimmäisessä konsertissa kuuntelemassa kirkossa Carsten Schmidtin cembalokonserttia. Vanhaa musiikkia, Viisirantainen joki, lipui Couperinin, Buxtehuden, Pachelbelin ja Bachin sävelin soljuvasti samalla kaunista alttaritaulun maisema ihaillen.


Eikä siinä vielä kaikki! Ennen konserttia ja konsertin jälkeen oli tarjolla marttojen ihanat herkut: erilaisia maakunnan kuuluja piiraita, rönttösiä, lohi- ja kinkkupiirakkaa, pullaa, tiikerikakkua, pannaria... siis vaikka mitä makoisaa mahan täydeltä. Ostettiin pussi vielä mukaankin.


Illemmalla kävelimme vielä toiseen konserttiin, jossa ensimmäisen kerran kuulin Griegin Peer Gyntin kokonaisena esityksenä. Nuori kapellimestari Sergey Malov hoiti orkesterista irti lumoavat sävelet, tosin aika kovilla tempoilla. Nautin niin kuulemastani! Peer Gyntin sanoin: "Niin tanssi kuin leikki oli pahus vieköön oikein hauskaa." (by Iltasoitto)

Ensimmäinen konserttipäivä kallistui lopuilleen ilta-auringossa kävelyyn. Sää oli kuin linnun maitoa, eikä haitannut, vaikka jalkapallon pronssiottelusta ei nähty mitään. Nyt on mitä kauneimman musiikin aika!

2 kommenttia:

Blyygi Blumsteri kirjoitti...

Ihania elämyksiä, nauttikaa!

Jaana kirjoitti...

Niitä juuri, kasapäin! Kiitos, nautimme.