sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Vilkas viikonloppu

               

Vilkas viikonloppu on takana. Ensin vietettiin perjantai Lapin vieraan kanssa ja lauantai sekä sunnuntai Itä-Suomesta tulleiden ystävien seurassa. Sää oli mitä ihanin, joten kesälomavieraat saivat nauttia järvenrantatunnelmasta parhaimmillaan. Savustettu lohi ja grillatut banaanit jäätelön kera kruunasivat yhdessäoloa.

               

Tänään iltapäivällä olimme seuraamassa kansanoopperaa Kitusuon Sofia, jonka libretto oli Jorma Panulan käsialaa ja ohjauksesta vastasivat Seppo ja Tapio Parkkinen. Pääosissa lauloivat Ulla Paakkunainen sekä Olli Tuovinen. Lisäksi mukana oli suuri määrä paikallisia muusikkoja. 

Esitys oli hieno, tositarinaan pohjautuva rakkausdraama vuoden 1918 tapahtumista. Lähes paikallisin voimin toteutettuna se ei ollut mikään pieni ponnistus. Hienoa, että yleisö palkitsi suuren työn täysillä katsomoilla joka esityksessä. Jopa parkkipaikan löytäminen oli vaikeaa... ;>)

Esitys onnistui hyvin ja musiikillinen työskentely oli kaikilta osin varmaa. Ainut häiritsevä asia oli mielestäni sähköisten kosketinsoittimien käyttö. Kun paikalla oli orkesteri, olisin itse toivonut akustista pianoa, harmonia tai vaikkapa harmonikkaa sähkösoitinten tilalle.

Vilkkaan viikonlopun jälkeen on mukava alkuviikosta keskittyä arkisiin asioihin, kuten pyykinpesuun.

Ei kommentteja: