maanantai 10. heinäkuuta 2017

Runsauden pula


Heinäkuu on tapahtumien, kesäjuhlien ja näyttelyiden kulta-aikaa. Joka niemessä ja notkossa, kylässä ja kaupungissa järjestetään toinen toistaan mielenkiintoisempia tilaisuuksia. On hengellisiä kesäjuhlia, teatteria, musiikkijuhlia, keskusteluareenoita, taidenäyttelyitä sekä urheilutapahtumia - eukonkatoa ja suojalkapalloa unohtamatta. 

Juuri nyt ovat alkaneet SuomiAreenan keskustelut Porissa, Savonlinnan Oopperajuhlat, Mikkelin Musiikkijuhlat, Kuhmon Kamarimusiikki sekä monet muut pienemmät tapahtumat. Jospa heinäkuu olisi pidempi, niin ehtisi useammin osallistua erilaisiin, mielenkiintoisiin tilaisuuksiin.

Joskus mietin, miten jokaiseen kesällä järjestettävään tapahtumaan riittää yleisöä. Ilmeisesti riittää, kun vuosi vuodelta tapahtumat vain lisääntyvät. Toisaalta olisi mukavaa, että myös talvella olisi tarjolla tapahtumia kesän tavoin. Me suomalaiset taidamme kuitenkin piileksiä koloissamme pakkasella, tai sitten aherramme itsemme töissä näännyksiin, emmekä jaksa lähteä osallistumaan kulttuuritapahtumiin,

Muistan kesän, jolloin kolusin kesäteattereita ja kyläjuhlia, toisena taidenäyttelyitä. Nykyisin musiikki on se tärkein sydäntä lähellä oleva. Oopperajuhlat, Mikkelin konsertit, kamarimusiikki, oman kaupungin sekä lähialueen musiikkitapahtumat sekä Ylen Ykkösen radioimat konsertit ovat kuuluneet kesääni, kukin vuorollaan. Ilman musiikkia en voisi kesälomaani ajatella - niin paljon voimia se antaa tulevalle talvelle ja työkaudelle.

Tänään olen nauttinut erityisesti Händelin teoksista. Mieletön määrä ammattilaisia ja talkoolaisia ahertaa kesätapahtumissa juuri nyt. Kiitos kaikille järjestäjille! Ihanaa on elää suomalaista heinäkuuta.

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Musiikki on elämälle tärkeää - miltei elintärkeää.

Jaana kirjoitti...

... niin ja yleensäkin taide.