keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Iloa ja kiitollisuutta


Kesäisessä illassa mieli on iloinen ja kiitollinen monestakin asiasta:

- Mukava juhannus on eletty. Ei haitannut epävakaa sääkään, vaikka sadetta oli joka päivä. Aattoilta oli kuitenkin aurinkoinen ja kaunis. Sain viettää aikaa rakkaan ystävän, kummitytön ja tämän sisaren kanssa sekä tavata ystäviä.  

- Kummityttö on päässyt opiskelemaan luokanopettajaksi mummin ja minun jalanjälkiä seuraten. Olen niiiiiiin iloinen! Nuoren suuri unelma on toteutumassa, ja kakkosvaihtoehtoonkin olisivat ovet avautuneet. Uskomatonta, sillä juuri lakin saaneelle emme kuvitelleet vielä sisäänpääsyä haaveammattiin! Suuren ilon keskellä toivon jokaiselle nuorelle onnea elämään: opiskelupaikkaa tai työtä. Se olisi tärkeää tässä elämän murrosvaiheessa.

- Tällä viikolla sain tavata Usassa asuvan serkkuni pojan ensimmäistä kertaa. Nuori mies oli iloinen sekä reipas tuttavuus, jonka kanssa oli mukava vaihtaa kuulumisia ja kertoa isänsä lapsuudesta tämän synnyinmaassa. Toivottavasti näemme tulevaisuudessa hänet sisariensa kera pian uudelleen. 

- Eilen saapui mökin uusi sohva. Yllätykseksi se oli osina, mutta onneksi saimme sen koottua suhteellisen helposti - mitä nyt yhtä osaa pyöriteltiin... Olen todella tyytyväinen, sillä sohva on juuri sellainen kuin kuvittelinkin. Vanha sohva jäi käyttöön ja löytyy nyt saunakamarista.

- Loppuviikolla saamme vieraita niin Pohjois- kuin Itä-Suomestakin. Sää lämpenee ja sade vaihtaa kaistaa...

- Tänään on Ruokolahden leijonan muistopäivä. 25 vuotta sitten mekin sitä metsästimme oopperajuhlien ja Mikkelin musiikkijuhlien välipäivinä, huonolla menestyksellä. Ei näkynyt hännänpäätäkään - eikä edes eukkoja kirkonmäellä!

- Loma... Ihana kesäloma!

3 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Ihana loma ja saat olla mökillä sinulle tärkeiden ihmisten kanssa. Juhlaa!
Aurinkoisia päiviä!

Tita kirjoitti...

Iloista loman jatkoa! Juu, leijonan muistan minäkin...ruokolahden ohi kun ajettiin mökille. Olihan sie!lä pitkään ravintola Leijona. Suunnittelin ilkeyksissäni soittavani hesariin, Lauttasaaren sillalla aamulla oli kova sumu...ja the Leijona käveli aamusumussa toisella puolella siltaa....hämärästi sen näin - ainakin muistelen niin...

Jaana kirjoitti...

Pappilanmummo: Kiitos! Aurinkoa todella toivotaan...

Tita: Kiitos, kiitos! Jokohan sinulla on loma?