perjantai 3. maaliskuuta 2017

Loma

                   

Olen viettänyt rentouttavaa lomaa, johon on sisältynyt Lahden kisojen seuraaminen televisiosta, hyvä ruoka sekä pienet ulkoilulenkit. Ihania päiviä...

Olen saanut maistella monenlaisia makuelämyksiä. Alkuviikosta syötiin laskiaispullia ja eilen leivoin sämpylöitä. Uusi tuttavuus oli aamupalalle tarjoiltu vaalea, paahdetut leipä, jonka päällä oli sinihomejuustoa ja lakkahilloa. Olipa ihana yhdistelmä, vaikka sinihomejuusto ei minun lempparini muuten olekaan. Tämä leipä kuitenkin maistui todella hyvältä aamukahvin kanssa.

Kahtena päivänä söimme hirvipaistia valkosipuliporkkanoiden kera. Tänään sitten haimmekin torilta mustaa makkaraa ja kaivoimme jääkaapin uumenista puolukkasurvosta. Hyvältä maistui miesten viestiä jännätessä.

Ahertanutkin olen välillä. Lomaviikon aikana olen jatkanut äidin jäämistön läpikäymistä, nyt henkilökohtaisia papereita. Uuvuttava homma, kun lähes jokainen lippulappu pitää katsoa. Hauskojakin hetkiä on ollut, kun käsiin on osunut äidin muistilappuja ja kirjoituksia, joissa huumori on kukkinut.

Kirjoituspöytä laatikoineen on nyt tyhjennetty, samoin yksi iso kaappi, jossa oli pöytäliinoja ja liinavaatteita. Vastaanottokeskuskin sai osansa. Kiva, kun on paikka, jossa meille tarpeeton menee hyödylliseen käyttöön. Seuraavaksi pitäisi hyökätä kirjojen kimppuun ja niitähän riittää. 

Vielä on lomaa muutama päivä jäljellä - ja kisoja... ;=)

3 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Mukavaa lomaviikkoa edelleen.
Kisoja olemme seuranneet ja laskiaispullatkin on tehty ja syöty!

Maisakaisa kirjoitti...

Kirjojen läpikäyminen on rankkaa sekin - ainakin jos on bibliofiilisia taipumuksia ja vaikeus luopua kirjoista... Minä en kyennyt repimään kirjoja, joita ei voinut toimittaa mihinkään hyötykäyttöön, vaan niistä kannet ja sivut toisistaan irrotti mieheni. Paperinkeräykseen meni valtava määrä, vaikka sukulaisetkin oli jo pyydetty valitsemaan itselleen ja lähikirpparilleen lukemisia. Oman työhuoneeni lattialla sekä kirjahyllyni päällä on edelleen pinossa vanhempien kotoa tuotuja, minulle tärkeitä kirjoja. Huh huh.

Jaana kirjoitti...

Pappilanmummo: Kiitos! On ollut kiva seurata kisoja, kun työ ei ole häirinnyt ;>)

Maisakaisa: Ihan samoja tunteita olen läpikäynyt. Nyt on minullakin työhuoneeni lattialla kirjapinoja, joita toin äidin kodista. Ne odottavat paikkaa omassa kirjahyllyssäni, josta on ensin poistettava osa kirjoista roskiin. Onneksi on sellaisia kirjoja, joista voin hyvin helposti luopua. Äidin hyllyssä oli paljon ns. arvokirjoja: klassikoita, taidekirjoja, runoteoksia, sukukirjoja ym., joita ei kerta kaikkiaan voi hukata. Paljon on kuitenkin laitettava roskiin. Minunkaan ei onneksi tarvitse tuota repimishommaa tehdä, joka ottaisi tosi koville. Niin... huh-huh, sanon minäkin!