sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Tuuli tuivertaa


Kerrostalon ylimmässä kerroksessa asumisessa on hyvät ja huonot puolensa. Tänään olen miettinyt, pitäisikö yrittää viritellä itsensä katon painoksi vai viekö tuuli meidät molemmat mennessään. Täällä puhaltelee aika navakasti. Ulkona puut taipuvat villisti - kevätmyrskyn poikasta ilmassa.

Ensimmäiset joutsenet ja lokit ilmaantuivat viikko sitten. Tänään on ollut lämmintä korkeimmillaan 11 astetta ja lunta ei enää juuri näy, likaisia jäätiköitä siellä täällä. Hiekoitushiekkaa putsataan kaduilta pois, mutta vielä pölyää yllin kyllin. Perjantaina töistä kotiin kävellessä hiekka narskui hampaissa ja silmissäkin vähän kaihersi. Tänään on hiekka lentänyt oikein kunnolla.

Avovettä on ilmaantunut päivä päivältä enemmän läheisiin lahtiin. Jos jäät olisivat olleet heikommat, tänään ne olisivat häipyneet. Ei kuitenkaan vielä ole sen aika muualla kuin virtaavissa kohdissa.

Saamme ehkä aikaisen kevään.

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Tuuli on ollut aikamoinen: jossakin on kattojakin lennellyt uutisen mukaan - matkallekin sain viestin, että mökiltä ovat sähköt poissa.

Jaana kirjoitti...

Meillä ei mennyt sähköt mökiltä eikä kotonakaan, vaikka välillä valot räpsyivät.