lauantai 11. maaliskuuta 2017

Aurinkoinen päivä mökillä


Olipa ihana päivä mökillä! Aurinko paistoi koko ajan eikä viimakaan ollut liian kylmä. Tilhiparvi lennähti pihaan ja töyhtötiainen tutki pönttöjä. Muitakin tiaisia näkyi. Taitaa olla jo pesän rakentaminen mielessä.


Koko talvena ei ole tarvinnut mökillä lumitöitä tehdä. Olen yleensä lapioinut polut, mutta nyt on lunta ollut niin niukasti, ettei lapioon ole tarvinnut tarttua.


Luonnon taidetta löytyi rannasta koivun juurelta.

Retkilounaan jälkeen kävelimme kunnon lenkin jäällä. Käveleminen oli helppoa, sillä lunta ei ole juurikaan - sen verran, että voi reippaasti askeltaa pelkäämättä liukastumista. Katselimme suksilla riippuliitimen (?) kanssa kiitäviä nuoria ja seurasimme moottorikelkkoja ja mönkijöitä, jotka kovaa vauhtia kiisivät keskellä järveä. Jokunen autokin näkyi kauempana. Muutama ihminen oli liikkeellä suksin ja jalkaisin. Meidän päässä järveä on hyvin rauhallista, kun vakituista asutusta ei ole.  


Kävelyretken jälkeen juotiin hyvät kahvit mökin verannalla auringossa nauttien ihanasta säästä. Siiventyngät ovat kasvaneet selkään ja mieli virkistynyt lisääntyneen valon myötä. Kiva herätä talviunesta!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Mökillä on tuolalisena päivänä hyvässä seurassa todella mukavaa ja että voijäällä kuljeskella tepastella -ihanaa.

Jaana kirjoitti...

Ihanaa on ollutkin. Harvoin on näin hyvä "jääsää" kävellä.