sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Sade ropisee kattoon


Eilen sain hoitaa 4-vuotiasta Samppaa, kun muu perhe oli työssä tai läheisessä isossa kaupungissa ostoksilla. Oli kivaa! 

Äitiä kävin myös katsomassa ryhmäkodissa ja tuntuu mukavalta, kun hän on kotiutumassa uuteen paikkaan. Äiti oli tyyni ja iloisen oloinen. Oli huomannut minun tuloni päiväsalin ikkunasta ja lähtenyt minua vastaan ulko-ovelle pyörätuolilla. Oli kiva huomata, että hänelle on opetettu kelausta, kun koko vehje on hänelle ihan uusi. Hän oli lisäksi kävellyt ruokailuun päivällä koko pitkän käytävän, mikä oli tietenkin mukava kuulla.

Illalla poltin takassa tulta ja nautin liekkien loistosta sekä lämmöstä. Elävä tuli on ihanaa! Vaikka kaupunkikodissakin on takka, en siellä juurikaan tulta pidä. Täällä mökillä takkatulesta tulee nautiskeltua koko kesän sateisina ja kylminä päivinä.


Meillä on satanut eilisiltapäivästä lähtien. Tänä aamuna vain loikoilin ja ihastelin tunnetta, kun ei tarvitse lähteä minnekään koko päivänä. No, korkeintaan kävellen päivän lehteä hakemaan laatikosta ison tien varresta. Kymmenen joutsenta uiskentelee järven vastarannalla. Nyt ne päättivät yhdestä sopimuksesta kääntyä takaisin tulosuuntaansa. Kaunis näky, vaikka kaukana ovatkin! Kuikat sukeltelevat meidän rannassa.


Orvokkiastiat siirsin avotaivaan alta suojaan, etteivät ihan lainehdi. Säätiedoituksessa varoitettiin, että parin päivän aikana meillä voi sataa koko kuukauden annos, ja siltähän tuo näyttää. Nyt on mittarissa jo 28 mm eilisestä lähtien ja vielä näyttää lisää tulevan. Ei haittaa! Käperryn shaalin alle mökkikirjaa kirjoittamaan ja kirjoja lukemaan. Sade tekee hyvää kuivalle luonnolle. Ja se tuoksu!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Sateen jälkeinen tuoksu koukuttaa ulos haistelemaan sitä.
Täällä ei ole satanut kovin paljon - mökin sademittarissakin oli vain 15 mm edellisen käynnin jälkeen.

Jaana kirjoitti...

Meillä tuli 28 mm, joka oli vähemmän kuin luulin - onneksi!