keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Roskiin vain

                 
Tarpeetonta, joten roskiin vain!

Viikon aikana olen löytänyt roskiksesta kaksi ihmetyksen aihetta. Toinen oli tämä kukoistava ruusu, joka löytyi bioroskiksesta. Siinä ei ollut yhtään kuihtunutta kukkaa edes. Minun kävi sitä sääli, joten pelastin sen hyvään kotiin ja nyt se kukkii mökin verannalla.

Toinen löytö oli metalliroskiksesta. Siellä oli iso lyhty, josta oli vain lasi rikki. Olen joskus ajatellut sellaisen hankkia, mutta nämä todella suurikokoiset lyhdyt ovat sen verran hinnakkaita, etten ole viitsinyt rahojani sellaiseen laittaa. Nyt kuitenkin nappasin lyhdyn mukaani ja se sopi hyvin terassin yhteen nurkkaan. Ystäväni lupasi siihen uuden lasin laittaa.

Paljon me heitämme surutta roskiin aivan hyvää tavaraa. Lajittelu on hyvä asia, mutta sinnekin eksyy ihan käyttökelpoista. Ihailen ihmisiä, jotka välttävät uuden ostamista - varsinainen ympäristöteko, josta maailma kiittää. 

Kirpputorit ja Tuo tullessasi, vie mennessäsi -tavaranvaihtopäivät ovat ihan hauskoja. Toiselle ylimääräinen voi olla jollekin tarpeellinen. Itse käyn harvoin kirppareilla ja silloinkin toivon sydämestäni, ettei mitään tarttuisi mukaan. Tässä iässä tavaraa on ympärillä jo aivan liiaksikin.

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Kirpputorit ovat monen pelastus, kun rahaa ei ole liikoja.
Kirpputorit ovat kiva mahdollsiuus tehdä yllättäviä löytöjä ja kierrättää, mitä ei itse tarvitse ettei tarvitse laittaa roskikseen.
Iloitsen kirpputoreista ja kannatan Missiokaupan kirpputoria meillä, mikäli mahdollista

Jaana kirjoitti...

Minä en yleensä kiertele kirpputoreja, mutta iloitsen kyllä niiden puolesta, jotka haluavat siellä myydä tai ostaa.