tiistai 10. toukokuuta 2016

Suven lämmössä

                   

Neljän päivän loman aikana tuli kesä ja ihana lämpö, hiirenkorvat ja käen kukunta. Nyt on jo isot lehdet kaupungissa, mutta täällä järven rannalla ei olla vielä niin pitkällä.

Äidin muutto ryhmäkotiin tapahtui perjantaina. Viemme hänelle omia huonekaluja, tauluja seinille ja henkilökohtaisia tavaroita, jotta saatiin uusi koti hänen näköisekseen. Tilavasta huoneesta tuli ihan mukava. Muutto otti enemmän voimille henkisesti kuin fyysisesti. Eipä ole koskaan ollut niin vaikeaa laulaa äitienpäivänä Orvokkini tummasilmä -laulua, kuin oli nyt. Onneksi äiti lauloi mukana, sillä minun ääneni sortui monessa kohtaa. Oma äiti pyörätuolissa uudessa hoitokodissa... On siinä sulattelemista myös meille lapsille.

Henkilökunta otti äidin lämpöisesti vastaan ja paikka tuntuu oikein mukavalta. Olen iloinen, että äiti on juuri tässä ryhmäkodissa asiantuntevien sekä ystävällisten hoitajien huomassa. Meidän lasten huolitaakka on nyt paljon pienempi. Olen pistäytynyt katsomassa joka päivä ja samalla nimikoinut vaatteita ensi hätään. Onneksi pesulassa voivat jatkaa hommaa, jotta en ihan hulluksi tule sen puuhan kanssa!

Aurinko laskee tummien pilvien alle. Nyt viilenee ja saattaa sataakin. Tänään hieman ukkosti. Ei tarvitsekaan vielä olla näin kuumaa, sillä oppilaiden jaksaminen koulussa on suoraan verrannollinen lämpötilaan. Alkuviikolla on ollut säpinää, kun mieli on jo kesäpuuhissa. Vielä pitää kuitenkin ahertaa,  niin lasten kuin koulun aikuistenkin.

1 kommentti:

Maisakaisa kirjoitti...

Suuri helpotus, kun tietää äidin olevan turvassa!

Hoitokoti on varmaan parempi ratkaisu muistisairaalle kuin tehostettu palveluasuminen, jossa meidän äiti on. Hyvissä hoitokodeissa on henkilökuntaa läsnä ja yhteistä puuhailua enemmän. Toivottavasti äitisi sopeutuu ja viihtyy hyvin.

Voimia sopeuttamiseen ja uuteen tilanteeseen!