sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Erämaakirkossa


Tänään oli kuoron kevätretki Pihlajaveden erämaakirkolle. Pidimme siellä messun, jossa lauloimme neljä laulua. Toimme myös papin tullessamme emmekä tienneet ennakolta, onko paikalla meidän lisäksi muuta väkeä. Olihan siellä. Muutamat kertoivat olevansa mökkiläisiä, mutta myös kauempaa oli väkeä tullut paikalle. 

Kirkko on 1700-luvulta, kaunis ja tunnelmallinen. Sisällä oli tietenkin viileää ja vaikka olin varautunut siihen, varpaita paleli. Olisi pitänyt olla villasukat jalassa. Onneksi oli istuma-alustat. 


Messun jälkeen kuulimme kirkon historiaa ja kävin katsomassa pihassa ollutta kirkkovenettä. Poikkesimme retkellämme ihastelemassa myös kahta muuta kirkkoa ja söimme ruhtinaallisen lounaan entisessä pappilassa, joka nyt toimii pitopaikkana. Jälkiruokana oli pappilan hätävaraa, joka kävi ihan täytekakusta. Vatsaa olen sulatellut koko loppupäivän. 

Retken kruunasi kaunis, kesäinen sää, josta pääsin vielä illalla mökilläkin nauttimaan. Kävimme uimassa ja keräsin kesän ensimmäisen kielokimpun pöydälle. Ihana tuoksu...

Nyt ryhdyn jännittämään Leijonien kultapeliä!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Olipa peli! Kyllä hopeakin on hyvä saavutus.

Jaana kirjoitti...

Kanada oli tällä kertaa selvästi parempi. Hienot pelit leijonilla ja hopea todellakin hyvä saavutus.