tiistai 21. elokuuta 2012

Vuoreksen messut


Pari viikkoa sitten kävin asuntomessuilla Tampereen Vuoreksessa. Lähdin aamulla aikaisin, jotta olen kymmeneltä portilla, kun ovet avataan. Viisas temppu! Aluksi oli väljän mukavaa kierrellä, mutta iltapäivällä alkoi ihmisiä virrata sellaisella vauhdilla alueelle, että lähes joka paikkaan piti jonottaa. Onneksi ei siinä tungoksessa tarvinnut kauaa olla, sillä olin jo haluamani nähnyt.



Liikennejärjestelyt toimivat loistavasti. Ajoin parkkiin entiseen Pirkkahalliin (Mikähän messukeskus se nykyisin on?)  ja nonstoppina bussit veivät väkeä Vuorekseen ja takaisin.



Alue on tehty keskelle metsää. Joltain kulmalta pilkisti vähän järvi. Talot olivat vieri vieressä pienillä tonteilla, joka minusta on aika kummallista. Luulisi Suomessa maata riittävän! Hassua oli huomata, että hienoilta terasseilta tai ikkunoista katseltiin suoraan naapurin terassille, uima-altaalle, paljuun tai makuuhuoneen ikkunasta sisälle. Mielenkiintoista!



Helppohoitoisia pihoja oli lähes joka kohteessa:



  



Kivikot ovat in:



    



Luksussisustusta ja tavallisempaa:



  



Hienoja terasseja:



  



Jotkut ratkaisut ihastuttivat, jotkut olivat aivan älyttömiä ja epäkäytännöllisiä. Muutamat olivat huolellisesti tehtyjä, joissain näkyi selvää hutaisua tai oikomista, kuten Aamulehtikin taannoin kertoi. Verrattuna viime kesän Kokkolan merenrantamaisemiin Vuores jäi kyllä selvästi kakkoseksi!



Hauska oli katsella! Ainut asia, jonka aion toteuttaa omassa kodissani, WC:ssä, on tämä:



Ei kommentteja: