maanantai 27. elokuuta 2012

Viimeiset orvokit






Töiden jälkeen ulkona oli kiva ilma: lähes tyyntä ja aurinko paistoi pilvien lomasta. Kauempana taivaanrannassa oli ukkospilviä ja niistä kantautui kumea jyrinä. Ukkonen meni kuitenkin menojaan eikä häirinnyt näitä kolkkia.



Innostuin pihahommiin ja tyhjentelin orvokkiruukkuja. Ne ovat kukkineet terassilla ja pihassa kiitettävästi koko kesän, mutta nyt oli niiden aika lähteä. Leikkasin viimeisiä kukkia maljakkoon ja kumosin ruukuista mullat pois. Nyt orvokit kukkivat vielä sisällä pöydällä joitakin päiviä.



Yrttiruukkuni iskin multaan maahan. Minulla ei ole aavistustakaan, ovatko nämä kasvit yksi- vai monivuotisia. Katsotaan keväällä, silloin selviää!



Viikonlopun väki on kadonnut rannoilta. Eilen illalla laskeutui hiljaisuus, joka on jatkunut tänään. Vain minä taidan olla näillä mailla, muista mökeistä elämä on kaikonnut kaupunkiin. Illalla katselin pimeässä laiturilta järvelle. Mistään ei näkynyt valon pilkahdustakaan ja kuului vain kuikan huuto hiljaisuudessa. Minä vain sinnittelen täällä...



Ei kommentteja: